Курсът започва на 2014-06-21 , приключва на 2014-06-22 и има по 2 лекции на седмица.
Участници: 42 присъствено и 0 онлайн.
: 22 юни, 14:00ч. срокът е изтекъл
Покажи програмата за курса

На 21 и 22 юни в "Академията на Телерик" млади и успешни предприемачи в България ще помогнат на ученици, студенти и начинаещи софтуерни инженери да превърнат своите идеи за по-добър свят в приложения. Ако имате идея за мобилно, десктоп или уеб приложение, което спестява време или повишава продуктивността, предоставя решение на обществено значим проблем или значително улеснява живота ни, включете се в двудневния хакатон на "Телерик" и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) .

В рамките на събитието ваши ментори ще бъдат младите иноватори и предприемачи:Любомир Янчев, програмист и създател на модерния иконом "Мелиса", Рая Юнакова, маркетинг мениджър в "Майкрософт България", Любомир Славилов, ръководител екип програмисти в Империя Онлайн,  Никола Янев, основател на Entrepreneur.bg, Петър Шарков, съосновател и президент на предприемаческата организация Start It Smart, Стоян Ангелов, предприемач и Крис Георгиев, съосновател на Imagga и член на борда на StartUP. Приложенията, насочени към сферата на образованието или здравеопазването, към социални каузи или други важни за вас теми, могат да променят живота на хиляди хора.

Формат

Събитието е отворено за ученици, студенти и млади разработчици на софтуер. Желаещите трябва да се регистрират онлайн до 20 юни, като представят своята идея и технологиите, с които ще я реализират. На база на своето представяне всеки екип ще се консултира с ментор с подходящ профил, с когото ще се запознаят на 21 юни.

Отборите, които не бива да надвишават трима души,  могат да бъдат сформирани както предварително, така и през първия ден от хакатона. Участниците разполагат с два дни, за да разработят своите приложения. Те могат да използват технология или език за програмиране по избор и трябва да носят лаптоп за участието си в хакатона. През втория ден състезателите представят проектите си пред жури, което ще избере трите най-добри приложения. Всеки отбор разполага с 5 минути за представяне на проекта, включително за въпроси и отговори.


Срокът за записване
на този курс е изтекъл
Име на лекция Материали
1. Информация за отбора
2. Финален проект

*Тук докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За друг тип грешки използвайте формата за обратна връзка.