Програма за сканиране на баркод


1
Здравейте, колеги. Налага ми се да разработя C# windows forms приложение, което да прочита номер-а на баркода от дадена стока, чрез четец и да вкарва кода в програмата. Та въпроса ми е как мога да взема кода от четеца и да го използвам като текст в кода? И ако може да ме насочите грубо за такъв вид четци, които могат да го направят това ще съм страшно благодарен.

в C# Programming от Ivan Binev (0 точки)


Отговори5
Не ти трябва допълнителна програма. Самият баркод четец е вид входно устройство, като клавиатурата. Т.е. всичко, което прочетеш с него влиза директно в текстовото поле. На всички баркод четци има опция да вкара и допълнителен "символ" след кода, например Enter, Esc, Таб. Трябва да направиш така полето, че след прочитането и вкарването на табулатор например да прехвърли фокуса върху бутон, който се очаква да кликне потребителя. Кратко казано: баркод четеца ти е все едно клавиатура - дали ще ги прочетеш от него или ще напишеш числата от клавиатурата е едно и също. :) А като видове четци... там са предимно CCD и лазерни. Разликата е в технологията, която "свети". Предимството е на страната на лазерните, но те са и по-скъпи. Т.е. пак зависи от каква стока ще сканираш баркода, ако се чете лесно, не е огледален, много малък или огънат и имаш скромен бюджет - вземи си CCD скенер. Иначе - лазерен. Успех!

от desislavst (455 точки)


0
мерси, колега. много полезна информация получих :) а това, че действа като клавиатура са и при двата вида нали :) мисля, че цената няма да е толкова проблем колкото реално да се вземе код-а в програмата :)

от Ivan Binev (0 точки)

0
Моля! :) Няма значение какъв е накрайника, PS2 или USB, стига да имаш такъв на компютъра.

от desislavst (455 точки)


1
всички баркод скенери се държат като .. клавиатура, така че не би трябвало да ти е проблем да прихванеш входа и нататък обработвай резултата както ти е удобно

от redOne (0 точки)