НОИТ - Въпроси


2

Здравейте колеги , 

Регистрацията е отворена , като сайта е приятно обновен . Успех на всички ( и най-вече на тези като мен който те първа почват да правят проекта си (facepalm)laugh ).

Жоро беше казал , че няма кой знае какво отсяване на първия етап , дано е прав.

Edit  Сайта умря...Някой успя ли да свали  списака с допуснатите до следващ кръг преди да падне ? 

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/
Отговори1
Здравейте, имам въпрос:
На участвалите в НОИТ и други престижни конкурси (като например конкурсът на НАСА) ще им се дават ли допълнителни бонуси, които биха компенсирали тези от отборен проект за курса, който протича паралелно със състезанието?

от ellapt (6303 точки)


0

Здравейте разгледах регистрацията и прочетох правилата , съответно се сетих за въпросче и промених името на темата . някой ако има въпроси да ги задава направо тук да не спамим. 

Към върпроса - във правилата пише "

Регистрацията трябва да бъде на български език и да включва актуални данни за ученика 
(трите имена, училище, клас, град) .

Регистрацията на проект
задължително е на български език и включва: име на проекта, ръководител на проекта, анотация, направление, в което участва. " 


Аз съм от Езикова гимназия и в 12 клас при нас нямаме часове по Информационни технологий ( много умно нали... ) . Та следователно нямам преподавател ( ръководител ) . Във формата за регистрация какво пиша ? Полето е задължително . 

от vask07 (159 точки)


0
Говори с учителя по информатика в твоето училище и пиши неговото име. Щом имаш мерак едва ли ще ти откаже. Отделно ако се представиш добре и той/тя има някакви привилегии от твоето класиране. Като ученик също ходех на въпросната олимпиада и това ми помогна да влезна във ВУЗ без приемен изпит. Успех и не се отказвай!

от Ivan.Ch (224 точки)

0
Ръководителят не е нужно да е учител. Намери някой, който има познания и може да ти дава съвети докато работиш и ако той е съгласен, можеш да пишеш него като ръководител.0
Здравейте, имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой може да ми отговори (: В раздела "Технологии", какво трябва да запиша? Смятам да запиша себе си като ръководител - това дали ще бъде проблем? Името на проекта ми трябва ли да е на български? xD

от Johnny B Goode (0 точки)


0
По първия въпрос: Пишеш технологиите, които ще използваш. Примерно, ако правиш web проложение на Node.js пишеш HTM5, JavaScrript, node.js и други, ако ще ползваш такива. Ако правиш desktop приложение на C#, пишеш C#, .NET, XAML и т. н.
По втория въпрос: Вероятно, да. Ако в краен случай, не намериш абсолютно никого за научен ръководител, пиши някой родител, незаисимо дали се занимава с програмиране или не - само за предствителност.
По третия въпрос: Името може и да е "fsdoi@#BfsdUBAs", ако искаш. До колкото знам няма ограничения, стига да не е запазена марка или нещо подобно.


0
А при технологиите, не трябва ли да се запишат и програмите, които смятам да използвам, тоест например Notepad?

от Johnny B Goode (0 точки)


0

Здравейте имам едно въпросче по реализацията (по-скоро мнение).

Игричката ми е простичка . Общо взето Login-форма , форма за регистрация , и системка за точки на играчите . Идеята ми е всичко да го направя със JS . Потърсих и видях как се правят формите . А точките мисля да държа във масив или напрао по отделна променлива за всеки играч . като испълни условието слагам +1 на променливата му с точките . Тай като съм новак в JS искам да чуя вашето мнение дали това ще сработи . Най-вече часта с точките . 

Остават 3 дни до края на регистрацията а аз още не знам какви технологии да ползвам  yes . Даже си мисля да изредя всичките 150 символа ... 


от vask07 (159 точки)


0
Принципно, това с точките би трябвало да работи без проблем... Обаче работата с формите и потребителите... В такъв случай трябва да имаш server-side. Ако наистина си решил да ползваш само JavaScript, то трябва да ползваш node.js за тази част...


0
аха.... благодаря :) ще трябва да го разуча и тва до колкото да си направя работите . Нещо не успявам да намеря лекция за Node.js , водена ли е такава в академията ?

от vask07 (159 точки)0
btw като рефрешвате страницата , се сменят снимките и на доста от тях присъства Жоро , даже и Наков мярнах на една . Какво правят те там? Да не би да са част от журито ?

от vask07 (159 точки)


0

Абе само на мен ли не са ми ясни нещата покрай тази олимпиада . Само аз питам в тая тема май :D . 

В графика и задълженията на учениците , от 10.01 (утре) до понеделник , пише :

Представят на училищната 
комисия разпечатка от 
регистрираната на сайта анотация 
на проекта.

распечатка от регистрацията ? от къде да я изкопаем тази разпечатка ? Аз си скрееншотнах формата за регистрацията след като я попълних , но се съмнявам че трябва screenshot  да им предавам ... Някой някакви идеи ?


от vask07 (159 точки)


0

Здравейте, някой може ли да ми каже, какво се случва на общинския кръг и до кога трябва да се предаде документацията ;?


от Johnny B Goode (0 точки)


0
формата за предаване на документацията вече е отворена ( Участници -> Редакция на проект -> Други данни ). Но във регламента пише , че се предава чак към 27.02.2014 . Не разбирам нещо аз . Някой с редовен ръководител който знае какво се прави ако може да помага.... ?

от vask07 (159 точки)


0

Някой знае ли какво става ? Сайта е забил на 5-февруари ... уж на 9 ти трябваше да имаме списък с допуснатите ?


от vask07 (159 точки)