Ай ТИ -та от Индия чукат на вратата :)


12Отговори0
Този, като го гледам какъв е подмазвач, ще работи и за без пари даже. Никога не бих наел подобен тип личност в моя фирма. Всичките ли са такива? Ние сякаш си нямаме достатъчно индийци тук...

от ttitto (1950 точки)


2
Повечето са дори и по-зле и са големи скрънзи.

от lithical (0 точки)


0
Това интервю някаква гаргара ли беше?
Отворил си интересна тема. В сферата където досега съм работил пазара постепенно беше залят от евтина работна ръка от азия. Европейците загубиха работни места и заплатите паднаха
Има ли такава тенденция в IT сектора?
Между другото индийците не са за подценяване. Работил съм с такива...може да са прости, но са ужасно упорити и изяждат всички книги с кориците.

от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
програмистите са главно хора от азиаски произход в чужвина или поне в страната, в които съм бил аз. Ако разгледаш видеота в YouTube на големи комапании, най-много ще има Индийци, а после бели.

от lithical (0 точки)


7
Q: How do you see yourself progress in this career?
A: Sir i will have a FRUITY career in your STEAMY company and i will perform and reach the CLIMAX position.
хахаха как ги избира думите просто... ухилен до уши, грам не му пука какви глупости дрънка :D

от polya (50 точки)


0

Такива идиоти като него работят за едни от най-големите, международни компании. Имал съм нещастието да работя с такива. Не знаят какво е регистър в Windows, но иначе са софтуерни специалист. indecision


от gargantiua (0 точки)


3
Човека си слага отверката на всякъде и гледа кво става :) ... еее ами то и у нас има много такива...

от KrasiKirilov (62 точки)


1
В България хората от индия много трудно ще се наложат например. Езика ни е труден за научаване, а да работиш в БГ фирма без да знаеш български си обречен на наеуспех.
Аз като НЕ специалист на тема индийци имам следния въпрос - може ли да ми посочите 2-3 места (дори да не са управленски, но в IT сектора) където в България (не в София, а в България) работят индийци знаещи родния ни език.

от ibalistix (0 точки)


0
Не им трябва да го знаят. В големите компании, където се налага да се наемат хора от вън, се говори на Английски (друг е въпроса и него колко знаят). Колкото до София и България - за съжаление всичко е в София :|

от gargantiua (0 точки)


1

Този проблем хич не е за подценяване. Имам познат – шеф на офис в Пенсилвания. Той разправя, че от 10 години сума ти работи, които могат да се правят онлайн, са изнесени от САЩ в Индия ( например, счетоводство, софтуер и т.п.) и казва, че изобщо не знае, дали ще успеe да вземe пенсия.

Така, че индийците няма да има нужда да идват в България и да учат български, всичко става онлайн и на английски.

Между друго, имаше една статия, че китайците поели някаква политика, че 10% дали от работещите дали от населението  да стават програмисти, защото това изисква най-малко парични вложения, а пък има най-голяма печалба

 


от evgenidb (606 точки)


0
Ти нещо си се объркал - поне аз не познавам НИТО една фирма която да има системен администратор и той да не е физически, а да е онлайн такъв. За програмирането - там е ясно, то това отдавна е обречен сектор за места различни от Индия и Китай. Вярно в момента може да се наемат и търсят хора, но това ще е до 2-3 години най-много, след това всичко ще се изнесе из Азия, или на хората в България ще им се предложат едни 500 евро за про-програмисти и ако искат. Присъствените позиции обаче трудно ще се заемат от Индийци. Да не говорим, че изкуствения интелект след няколко години ще остави хиляди без работа в сектора на разработчиците. След 2-3 години дори няма да има и строители - 3D принтери ще правят повечето строежи по зададени параметри. Ясно е, има си принципи и етапи на развити.

от ibalistix (0 точки)


5
От всички индийци с който съм разговарял и кодовете им дето съм гледал съм си извадил няколко извода:
Ако искаш да си обфускираш софтуер го дай на индиец да ти го напише. Така хубаво ще го надраска, че никой няма да разбере какво е писано и ще е по-лесно да си го напише сам вместо да ти краде кода.
Голями скръндзи са, пазарят се дори за 10$. Ако могат и тях да не ти ги платят що не. Търсят само кой да им нарпави работата без пари.
Големи лепки. Дори директно да им кажеш, че не искаш да работиш с тях ще минат 2 години докато разберат и престанат да те подпитват всеки месец за работа.
Трудно могат да обяснят какво искат. Постоянно си сменят мнението това така не било ама имак трябвало да е. Мислят си, че като са те хванали с фиксирана цена за някои проект можеш да им го пренапишеш 5 пъти.
Много лъжат... просто нямате си и на идея за какво става на въпрос.
Индиец дето живее в Лондон след като му свърших работата искаше половината пари да ми плати. После стигна малко по-малко до 20$ само отстъпка. От 9 кладенеца вода ми искара, защо трябвало да му подаря от парите си.
Друг се оказа студент в Лондон и стигна до там да ми реве, че имал жена и 3 деца и не можело да ми плати повече ( пак 50% искаше само ).
Тези хора и достойнство нямат. Ако индийците в Лондон се държат така какво ли остава за тези в Индия?
А за наводнение в България от Индийци не се притеснявайте. Програмистите в БГ вземат индийски заплати.

от saykor (8845 точки)


0
Хаха, такива са явно.Един приятел, индиеца му праща 10000 реда код, под формата на принтскрийни и съобщение "тва що не работи?".


0
А забравих да спомена, че до сега не съм видял индиец да знае EF какво остава за code first. Те са до ADO.NET. Масово са до VS2008. Технологийте след това са спрели развитието си.
Има изключения разбира се. На единия от Лондон дори с кендо му беше проекта. Но то винаги има изключения дето потвърждават правилото.
Все още може да се намерят classic asp експерти за по 3-5$ на час...
Някав хваща проект за 250$ за asp.net mvc, azure и следващия ден го пуска за 100$ да му го направи някои. Случайно го хванах, че се прави на тарикат като не можеше да ми отговори на елементарни въпроси. Просто си няма и на идея какво трябва да се направи по проекта дето е взел да работи.
Това с принтскрийна трябва да го направя на някои да се избъзикам :)

от saykor (8845 точки)