Има ли някъде решени задачите от миналите изпити, които са качени в bgcoder ?


1
Искам да видя примерни решения на някой от задачите. Не посещавам курсовете, защото не съм от София.Отговори0

За последната есенна академия, на сайта на курса най-долу (графата "Изпит") има линкове към .zip файлове, които съдържат условията и авторските решения.  Успех!

 

П.С. По категоризацията на въпроса ти, предполагам, че питаш за първата част на С#?


от gradev (1661 точки)


0
Да за първата част питам. Благодаря за инфото :)

от Testt (20 точки)


0

Освен авторските решения, които са в последната графа ("Подготовка за изпит") в страницата на курса в сайта на Акадмеията, в youtube можеш да намериш и различни видеа с показно как се решават задачи, които вече са се падали на минали изпити. Пример -> >ЦЪК<


от kalbo_17 (2709 точки)


0
Ясно. А как се подготвяте за изпитите ? Решавате всички задачи от книгата и после тези, които са давани на предните ли ?

от Testt (20 точки)

0
Аз лично, като си реша задачите за домашно от всички теми, минавам директно на тези от минали изпити, защото са значително по-трудни от тези след всяка лекция, та колкото повече изпитни решиш, толкова по-добре ще си подготвен.

от kalbo_17 (2709 точки)


2
От личен опит, най-добре си направи всички домашни от лекциите и след това се захвани с изпитни задачи, като не се връщаш с повече от 2 години назад. Не мисля, че има смисъл да решаваш задачи от преди повече от 2 години. защото материала се променя и вече не са толкова актуални към текущия момент. Ако имаш достатачно време, пробвай всяка задача да решиш сам и после все пак разгледай авторското решение и още някое друго, защото може да видиш нещо хитро, което да ти спести доста писане и мислене. Ако нямаш достатачно време, пиши задачите докато гледаш и обяснителните видеа по тях. Аз примерно научавам доста нови и полезни похвати по този нчин. В краен случай, вземи готово решение и се опитай да разбереш как работи. Другото е магия и малко късмет на изпита, за да ти се падне по-лесен :). Успех.