SQL Database hosting


0
Здравейте приятели. Някой ако може да ми помогне, къде мога да си кача база от данни и да си я използвам на моето desktop приложение. Ако е възможно да е колкото се може по-евтино. :) Също така, как е най-добре да запазвам снимките на потребителите. Т.е. всеки потребител си има профилна снимка и как това мога да запазвам. Вътре в самата база от данни ли? Ако е така ще ми трябва и още on-line пространство за самите картинки. :) Ще съм благодарен, да намеря такъв host и да е сравнително евтин.Отговори0

Здравей,

Всичко зависи от това какви са целите на проекта ти. Ако ще планираш усилен трафик и много акаунти, по-евтините хостинги няма да бъдат от полза. Когато сайта ти "натежи" ще започнат с предупрежденията, че пречиш на сървъра и останалите потребители.  Следващата стъпка е да ограничат акаунта и да загубиш важни функции в сайта си. След около месец ще си принуден да се преместиш на друго място а вече ще си заплатил едногодишния абонамент.

Относно снимките - те седят отделно от базата данни. Базата данни на практика се състои от текст и когато се прехвъря под формата на sql файл, можеш да я отвориш с Notepad++ . Ако си пробвал да отвориш изображение с Notepad++  ще забелезиш, че в базата данни няма тези символи, които са характерни за графиките. Следователно базата даннни не съдържа изображения и те се намират във файловата директория. Ще трябва да съобразиш нарастващото количество снимки, които ще са в отделна директория. Забелязва се навлизане на хостинг фирми, при които сървърите използват SSD за съхраняване на данните. Сам разбираш, че това също е скъп вариант... Като практика за подобни проекти се използва или "облак" или личен сървър, които си закупуваш и слагаш в "хранилището" при отсталите му събратя.

С няколко думи всичко е свързано с пари, които трябва да вложиш и в последствие да си върнеш чрез реклама, когато сайта ти стане известен.

Ето едно видео, което ще ти е от полза:

http://www.youtube.com/watch?v=Wgbmgf84ZOo

Непременно трябва да изгледаш и наскоро завършилия курс по PHP:

https://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/104

Тук можеш да разгледаш кои са водещите хостинг провайдъри:

http://hosting.vbulgaria.info/index.php

Доволен съм от Superhosting.bg и ICN.bg ...

От опит мога да ти кажа да не взимаш хостинг, който не работи със cPannel.

Пожелавам ти успех!


от amon.ra (521 точки)


0
Имаш няколко варианта:
1. Частен сървър (нает или личен) на който да хостваш базата, но обикновено това илиза скъпичко и е малко overkill. Ако си със статичен IP адрес можеш дори да използваш личния си компютър за сървър. Това е малко рисковано, защото имаш отворен порт директно към базата и ако нещо не е конфигурирано както трябва може лесно да бъдеш свален. Също така ще трябва сложиш информация за връзката с базата в приложението, което означава, че някой хитрец може да ги открадне и да ти счупи базата.
2. По-добър вариант е да си създадеш service, който да работи между базата и твоето десктоп приложение. След това си взимаш хостинг за 5лв (от суперхостинг например) и си го ползваш спокойно. По този начин ако някой ти хакне/свали сървиса поне няма да има пряк достъп до данните и е по-сигурно, че няма да имаш загуба на данни. За повече информация можеш да изгледаш Уеб услуги и cloud курса от архива на академията и по-конкретно лекциите за WebAPI.
3. Да използваш Backed as a Service (BaaS) провайдер (например Telerik Everlive), където си създаваш модела на базата и го ползваш като уеб услуга наготово. Тук предимството ти е, че не се занимаваш с нищо инфраструктурно (администриране на сървъра, ъпгрейд и т.н. - това се поема от доставчика на услугата), но може да е малко по-скъпо от хостинга (ако си в академията трябва да провериш дали нямаш безплатен лиценз за 1 година, но може и да бъркам)

от gallumbits (2371 точки)


0

https://parse.com/plans

Това ти е идеален вариант за десктоп приложение. 1GB storage ти е на безплатния план. Няма информация колко ти е пространството за базата така, че се предполага да е unlimited. По 1mil конекции Request&Push на месец. Смятам, че това ще ти е достатъчно като за начало.

Супер лесна C# библиотека имат. Ползвал съм я в WPF програма.

Картинки и файлове ги слагай на cloud storage не в базата си. Достатъчно място дават безплатните планове за да трябва да си пълниш ограниченото пространство на базата която е много по-скъпа от storage. Имам предвид cloud от сорта на imgur за каритнки и примерно dropbox за файлове.

Ако ще хостваш WebApi то appharbor.com ще ти свърши идеална работа.


от saykor (8845 точки)


0
Но на parse.com май не може да се качва sql database, ако може би ли ми казал как.

от Mrkadans (264 точки)

0
noSQL е там.

от saykor (8845 точки)