WPF приложение на различни езици.


0
Здравейте приятели. В момента правя приложение на WPF с XAML и C#, но искам самото ми приложение да може да работи на различни езици. Самият потребител сам да си избира. Ако има такава лекция ще помоля някой да ми я покаже, аз не можах да намеря. Ако не ще се радвам някой да ми помогне с материали където е описано как да го направя това.
Благодаря за отделеново време, Диян.Отговори1
Здравей, коелга
Сещам се за един вариант. Правиш си клас с толкова полета колкото текстови полетата имаш(вклюва и текста върху бутони, чекбоксове и т.н.). Правиш си толкова инстанции колкото езика искаш да имаш в приложението. Използваш полетата на класа, за да попълниш текстовото изображение. Така с едно падащо меню можеш да избираш кой език да ти се показва и съотвенто да сменяш инстанциите. Малко тромаво ще е, ако добавяш нови неща към приложението, но това измислих набързо.
Поздрави!

от Nikolay_Radkov (2911 точки)


3

http://www.codeproject.com/Articles/35159/WPF-Localization-Using-RESX-Files

Използват се ресурс файлове (.resx) за да се постигне това.


от gallumbits (2371 точки)


0
Здравей,
Ако примерно имаш страница в която искаш да се зареждат различни езици (данни) в зависимост от избора на потребителя можеш да го правиш през С#. Примерно правиш една глобална променлива която да индикира избора и в зависимост от това зареждаш различните езици в страницата. Т.е. като навигираш в новата страница правиш проверка кой език е селектиран и в зависимост от това зареждаш неговите данни динамично в готов лейаут през С#. Ако избереш този метод и имаш нужда от още инфо съм на линия.
Поздрави.

от stanev.plamen (1143 точки)