Въпрос по домашните от Intro-to-ASP.NET


5

Здравейте, колеги.

Изникнаха някои въпроси около домашните за тази лекция, а именно:

На 2-ра задача си направих Web app, който да запаметява празен файл в C:\Windows и при успешно извършване на операцията да вади едно съобщение в бразуъра, че всичко е ОК. Дотук добре. През Visual Studio всичко върви. Задачата обаче е да се пусне същото нещо през IIS. Успях да си закача сайта, подкара се, вади съобщението, но файл не ми създава. Идеи от какво може да е породен проблема?

Другата ми молба е относно 3-та задача, ако може малко повече разяснения около това какво точно се очаква да направим. Свързано ли е с показаното в демата, където се ползват всички page execution events и се вадят някакви обикновени съобщения?

Благодаря! :)
Отговори3
Не съм сигурен дали това ще ти помогне, но все пак да:
Проблема за който говориш ми се струва че е за права на достъп. Тъй като при стартирането на проекта ти през VS той е под шапката на текущия ти потребите, който най-вероятно е администратор, а IIS е сървис който се стартира от коренно различен потребите, който най-вероятно от гледна точка на сигурността е ограничен достъпа до определени фолдъри и най-вече системната папка C:\Window. Пробвай да смениш пътя до файла да е в DOCUMENT ROOT на стартирания проект.
Дано съм бил полезен :).

от Alexander Mihailov (0 точки)


0
Опитах, но пак не иска да пише в папката. Права има пълни. Даже я направих на D, да не е системния дял. Интересното е, че аз нещата съм ги заградил в try-catch блок в самия код. Ако хвърля UnathorizedAccessException щях да го прихвана. А то всичко си минава гладко, но файл не генерира. Явно по-надълбоко нещо се обърква.

от Ivaylo.Angelov (1890 точки)

0
По принцип когато се стартира инстанция на web приложението то се стартира под шапката на обикновен потребител, който има права само да пише в неговата си папка, което в този случай е wwwroot на приложението което е добавено в iis. Има и настройки на iis който указват правата на достъп на дадения потребител.
Ето един линк: http://www.webwiz.co.uk/kb/asp-tutorials/server-permissions.htm

от Alexander Mihailov (0 точки)4
Смених и другите крайни срокове за домашните, за да може да бъдат написани по-качествено ;)
08. Entity Framework (DL: 25 May) 09. ASP.NET and Controls (DL: 27 May) 10. ASP.NET Data Binding (DL: 27 May) 12. ASP.NET and Databases (DL: 1 June)

от Nikolay.IT (39117 точки)


0
Супер, ще почерпим! Определено дойдоха като глътка въздух тези 2-3 дни. Последните няколко вечери до 4-5 сутринта падаше писане. :D Благодарности! ;)

от Ivaylo.Angelov (1890 точки)