Как да разбера от къде да започна курсовете?!


3

Здравейте, 

наистина съм объркан. Виждам че има различни видове кърсове и направления, така, аз съм се ориентирал към Front-End Development тоест в секцията 

Уеб дизайн и UI технологии

, но виждам че вече са започнали първите два курса...и не мога да се запиша за тях. Как бих могъл да продължа нататък, ако не мога да започна със самите HTML основи?! Може би трябва да изчакам?? или нещо такова...

 

Освен това видях че мога да се запиша за избираемия ООП курс, но все още не съм минал и първа част на C# програмиране, понеже съм ги изпуснал... 

Моля помогнете, знам че на фона на всички ви сигурно изглеждам огромен аматьор, но се нуждая от малко помощ...

 

Благодаря предварително!
Отговори5

В общи линии въпросът ти, ако мога да го перефразирам, звучи нещо такова - здравейте, влизам днес в клас, но виждам, че вече по дъската се пишат цели изречения...Аз съм изпуснал първите уроци, в които са се преподавали азбуката и сричките...Какво да направя оттук нататък?

1 - може да останеш в клас, и въпреки че не знаеш азбуката да се мъчиш да разбереш какво се случва... Когато след време вече започнат да сепишат цели есета, навярно вече ще си разбрал, че без азбуката няма смисъл да седиш повече..

2 - ако имаш време и възможност, се мъчиш да наваксваш... HTML тече в момента, даже и системата за домашните е отворена до другата седмица... CSS предстои тапърво...JS също... Това са основните нещата, които ти трябват като старт за фронт енда... В движение си наваксваш и основите на програмирането, тъй като при JS те чака именно програмиране...

3 - почваш си полека лека да си учиш нещата с курсовете от архивите още отсега, в зависимост от това какво точно целиш и за какво се бориш, и вече другата година като си положил повече усилия да си по-подготвен, няма да си така изненадан как и защо се случват нещата ;)


от Matrix (2857 точки)


0
Има една творба на Алеко Константинов - "Пази боже, сляпо да прогледа" :)


0
Така е, хубава творба е :)
В Star Wars Епизод 1 пък има един ключов персонаж - джедаят Куай-Гон-Джин. Негов е цитата: "Концентрацията определя реалността!" Така че си събирай акъла и запретвай ръкави ;) Реалността след 2-3 месеца може да е, че пре-спокойно може да овладееш основите на HTML и CSS, както са те посъветвали колегите по-долу... Успех!

от Matrix (2857 точки)


5
есенния прием на Академията (2013) току що завърши С# част2. Следва ООП и вероятно тогава ще почне HTML.
Съвета, който исках да ти дам е да изчакаш да почне курса HTML за есеннния прием (жалко че си изпуснал този през януари, но не е отчайващо :)) През това време опитай да наваксаш гледайки видеоматериалите от старите курсове (това че са минали не ги прави стари по принцип :)). Тепърва предстои Front End за двата приема, така че това ще е твоят шанс.
ПС. Имай предвид, че няма да можеш да запишеш курсовете присъствено а само онлайн (четеш ли лекциите в къщи и ако предаваш всички домашни в срок ще имаш право да се явиш на изпит и евентуално при отличен успех този курс ще ти бъде зачитан за бъдещ сертификат. Има една таблица с курсовете по семестри (разрови архивите) може да ти бъде полезна за ориентиране.

от redOne (0 точки)


0
Благодаря ти за културния и безпристрастен отговор :)2

Здравей,

Курсовете които виждаш (HTML/CSS/C#2,OOP и т.н.) са част от Софтуерната академия на Телерик (http://telerikacademy.com). В самата академия се влиза след като минеш тестове по Английски, IQ и IT (http://academy.telerik.com/academy/entrance-exam). Обикновено входните изпити са пролет и есен, като пролетния курс е по-бавен и е по-подходящ за хора които работят и за хора без опит.

Хубавото е че винаги можеш да запишеш даден курс онлайн (стига да не е към края си) а най-хубавото е че всички материали от курсовете са достъпни тук - секция Архив

Така че нищо не ти пречи да започнеш да минаваш лекциите към курсовете които си си набелязал.

Моя съвет:  Почни от C#1, oтдели повече време на C#1, C#2, OOP, даже и DSA. Минавай целите курсове с домашни, подготовки за изпити и т.н. Реално заедно с езика C# ще се научиш и да програмираш, после превключването на друг език ще ти е много по-лесно. HTML и CSS вероятно ще можеш да ги минеш по набързо, зависи разбира се на теб лично какво повече ти харесва.

Успех : )


от stanev.plamen (1143 точки)


3
Запиши html i css за тях не ти трябват предварителни знания, а за фронт енд са задължителни. Това е най-леката матеря за учене, така че е добра база за старт, после ще излезе JS там също можеш да се пробваш поне да научиш синтаксиса ако не друго. Наесен запиши C# и ООР те дават фундаменталние знания в академията. Това е като препоръка от мен, ако усетиш че с HTML не се справяш може да се замислиш дали тези неща са за теб и дали има смисъл да си губиш времето.

от bgotov (1559 точки)


0
Аз също споделям мнението ти, че е най-добре още от сега да се започне с подготовката по HTML и CSS. Тези курсове логически не са свързани със С# и ако човек започне подготовката си от сега, то ще има предимство, че ще е учил материла около 2 месеца, а останалите ще са го учили около седмица или 2.

от bankoff (3997 точки)


3
Колега не прави грешката , ако си напълно начинаещ да пробваш от всичко ! Макар, че си изпуснал и C# и HTML няма смисъл да записваш курс ! Хващай почвай да гледаш лекциите и си прави домашните ! Свиквай И живот и здраве ,ако има пролетна академия се запиши !Ако ли не наесен ! Ама да знаеш ,че така ще ти е по добре аз исках да хвана много неща наведнъж и паднах ! Затова си гледай трупай си опит ! Защото в академията е трудно особенно за начинаещ ! Тук се почва от А да учиш Ама много бързо се минава на Б!

от MarinPetrov (158 точки)


0
Абсолютно съм съгласен с колегата. Тези неща не се учат за 1 месец, давай полека, учи за входния изпит за академията, може да помъчиш някои неща да навлезнеш в материала и като дойде времето се записвай в академията.