InfoStart - курсове по програмиране


4

http://infostart.eu По BTV даваха за тази организация която доста подобява на telerikacademy. Това започва от края на май. Има го в около 20 града.

Надявам се това което съм пуснал да не се приеме като спан, а по скоро като още един ресурс за обучение.
Отговори0
Продължителността от 6 месеца за специалност ми се вижда малко. Освен ако не са супер-интензивни, но някъде из faq-ютата видях, че графика е направен да е съобразен със студенти и работещи, което не предполага кой знае колко време.

от g_damyanova (1550 точки)


0
Имам чувството, че след като Телерик отъпка пътеката, тапърва ни чакат още много подобни обучителни центрове, които ще никнат като гъби... Лошо няма разбира се, даже напротив - конкуренцията си е хубаво нещо!

от Matrix (2857 точки)


0
Единственото лошо, е че по някое време ще се свикне с мисълта "ако не успея тука, спокойно мога да се запиша на друго място". Което спъва хъса. Но все пак, полза има голяма, защото безработни младежи - бол! А дано и другите сектори се вдъхновят, щото не всеки ще иска да бъде ИТ спец.

от snowstorm (217 точки)

0
В общи линии дали имаш сертификат от "Х" или от "Y" има значение дотолкова, доколко чрез тях ти се повишават шансовете, да те привикат на интервю... Вече какво знаеш, какво портфолио имаш, как ще се държиш на интервюто, читав ли си като човек да бачкаш сериозно в екип или ще правиш простотии, след които постоянно ще те изхвърлят на улицата, си е друга тема... Тоест, това което искам да кажа, че хъса и стремежа на човек да успее и да се реализира си го има, пък било то с 3 сертификата или с нито един - важното е след интервюто за работа какво ще става ;)

от Matrix (2857 точки)


4
Страх ме е, че при такава експанзия в най-скоро време ще свършат кандидатите, способни да покрият дори и минималните изисквания за кандидатстване, а и такива които има необходимия "умствен багаж" за завършване на такива курсове. Не бих искал да се напълни със "занаятчии" минали някакъв курс със занижени критерии, бълващи "индийски" код. Има достатъчно примери в другите сфери - юристи неспосбни да напишат едно свястно възражение на акт от КАТ, счетоводители които не могат да си попълнят собствената данъчна декларация...
А както се вижда от сайтовете за работа, търсенето на junior IT специалисти е твърде ограничено - навсякъде искат хора с опит, със стаж в няколко специалности, с някакви продукти или проекти зад гърба си. Накрая ще се окаже че човек просто няма да има къде да натрупа първоначален стаж и опит - всичко ще е заето от мишки, докопали се до първо ниво и неспособни да се развиват, с идеята да си кютат там до пенсия.

от JulianG (5316 точки)


0
Колега прав си, но стаж/опит не винаги значи, че професионално трябва да си работил върху него в някоя фирма. Хиляди пъти е казвано от Наков и други лектори от академията, правете си проекти и ги качвайте в github. Това ви е CV-то.
Грешно е човек да си мисли, че като отиде на работа някой трябва да го научи. Преди това трябва да имаш познания и някакво основно ниво, което ти сам си придобил и си доказал, че можеш сам да се обучаваш.

от syndbg (296 точки)

0
Точно като отидеш на работа в сериозна фирма ти слагат синиър, който да те учи и да ти се води като ментор.Да не говорим, че джуниър позиции почти няма.
0
Не знам дали обърнахте внимание - на home page-a, най-отдолу, еднa от видео-визитките е на Светлин Наков - лектор по Java Script :)

от stoberov (3451 точки)


0
Да, и си инсталираше jdk и apache. Може би ще преподава скриптове на Java. :)0
А кои са тези "Информационно обслужване" и какви са им точно целите?
До колкото разбрах, курсовете ще са само за хората, които се водят в бюрото по труда или нещо съм се объркал?
Някой може ли да ми поясни за кои хора са ориентирани тези курсове, защото ми звучат прекалено хубаво и бляскаво за в момента и не мога да проумея каква е целта им. А както съм от Пловдив, тези курсое ще ми дойдат много добре по принцип. Разбира се не съм се отказал от Телерик все още. ;)

от andrei_pl (247 точки)


0
Доколкото съм запознат, Информационно обслужване е държавно предприятие или някаква структура, която май има вземане-даване с НСИ, ГРАО, НОИ и т.н. и се занимава с техническо осигуряване. Но ми е малко мътен спомена, затова провери, преди да приемеш информацията ми. По царско време в Министерство на информационните технологии и нзм си какво, Мики Маус уж провеждаше реформата за електронно правителство, каквото в тоя живот май няма да сварим. :)

от varbanoff (2325 точки)


5

Твърде е възможно целта да е усвояване на някакви пари, били те евро или държавни (все са наши). Ако е така резултата ще е какъвто е във всяко едно начинание започнато заради подобни подбуди, а именно отбиване на номера и прибиране на парите. Обърнете внимание, че курсовете въобще не са безплатни и са с доста нелогично разпределена цена. Дано не съм прав и инициативата да е добра, но съм малко скиптичен (вероятно с право) към държавните (или полудържавните институции).


от dimo.petrof (2887 точки)