Когато пусна 2,3 виртуални машини PC -то става много бавно


1
Използвам Vmware PC -то e с intel core i3 -2500k 4gb ram 500gb hard , но като пусна няколко виртуални машини става ужасно бавно ?Отговори1
Виртуалните машини заемат много ресурси не се учудвай.2

Здравей 

 

Пробвай да намалиш ресурсите на виртуалните машини от тук.


от Kristin (484 точки)


0
по 1гб рам съм оставил за всяка от машините, мисля че няма как да ги намаля повече


0
Какви са машините, на единия ми лаптоп понеже е с параметри почти колкото твоите съм заделил по 512 МБ за 32 битови 7-ци и за тестове свързани за курса са ОК.

от V_Ivanov (32 точки)1
Като пуснеш 3 виртуалки по 1 гигабайт и ти остане за ОС 1 ГБ нормално да ти бави компютъра, защото му е малко наличната памет и използва здраво виртуална. Както ти каза колегата по-горе задели по 512 МБ за Win 7-ците и остави примерно 1 ГБ за сървъра.

от Anastasoff (465 точки)


1
Ако са на един хард какво се учудваш? Нормално е. Да, искат и рам доста, ама ако харда е спъващия фактор,колкото и рам да им дадеш все тая.
Също i3 и 2500k са две различни неща.

от mroussev (65 точки)


0
i5 е процесора объркал съм се :)3

Повечко RAM и един SSD диск ще ти свършат добра работа :).

Ето едно видео.


от tisho (1966 точки)


0
Отговора изчерпал темата и показващ почти 100% от това което трябва да направиш, като основно се придържаш към добавяне на памет. Днес малко домашни машини имат по-малко от 32GB памет което е достатъчно за повечето цели (да не говорим подобна памет как ускорява игрите, с над 800%, че и повече ако направиш определени неща с тази памет (подсказка: инсталираш си игрите в нея, а тя отнася в пъти и най-бързите SSD))

от ibalistix (0 точки)

0
само с добавяне на повече рам ще се оправи ли? И как се инсталират приложения в рам паметта? Със Ram Disk няма да е удобно да се ползва vmware?1
Проблема е в ресурсите, които заема всяка пусната виртуална машина. Също така и ако си с SSD HDD, определно ще усетиш разлика, понеже времето за четене от него е доста по-малко (а за всяка пусната машина се товари харда).
Опитай да намалиш ресурсите, които използва всяка една виртуалка (виж какви са пепоръчителните ресурси)- но не прекалено, защото ако не са достатъчно, виртуалката ще работи доста зле.
Ъпгрейд на компа разбира се е най-добрият вариант, но е свързан с пари :)

от mms_sf (171 точки)


1
Здравейте. Добре ами ако сменим Windows 7 x86 на x64 няма ли да има облекчение върху поведението на виртулните машини,например реалната машина има 8GB RAM.Следователно нали х64 ще използва пълният капацитет на RAM паметта? Как мислите?

от Mouskat (39 точки)


0
Може да се каже, че ще има "облекчение". С 32 битов windows, може да ползваш само 4gb, така че дори и да имаш 8gb, не можеш останалите неизползвани от windows-а 4gb да ги дадеш на някоя virtual машина (http://superuser.com/questions/439124/8gb-ram-in-32bit-operating-system) Така че както ти сам предположи, смени на 64 битов windows. П.П още по-тъжно е че 32 битов win7 може да ползва не max 4gb, а 3.2-3.5gb :D

от syndbg (296 точки)


1
Освен всички останали отговори, които смятам за доста полезни и трбява да им обърнеш внимание мога да ти предложа още нещо. В меню Preferences има Memory footprint или иначе казано каква ще е натовареността на RAM-та, спрямо реалната машина. Тук можеш да видиш 3 интересни опции:

- Вируталните машини да бъдат поставени директно в RAM-та
- Виртуалните машини да използват някаква част от SWAP (hdd)
- Виртуалните машини да ползват доста голяма част от RAM през SWAP (HDD)
Какво мога да ти предложа - в зависимост от конфигурацията си имаш няколко опции. Те са следните

Искаш да е бързо - избираш първата опция - всички машини да бъдат поставени в RAM-та. Пускайки обаче всички машини в рам-та си ограничен само до съответните 4GB ram (в случая даже доста по-малко, може би към 3063MB за вируталните машини и остатъка за реалната - host-a).
Намаляваш рам-та на вируталните машини на 3 х 768mb и мисля, че ще се хванеш в ресурсите на твоя PC. По подразбиране, VMWare Workstation-a ползва само част от swap-a за да пуска вируталните машини - от там ти идва и забавянето. Това е tweak-a, който мога да ти предложа.
Разбира се най-добрия вариант е да поставиш повечко RAM. В случай, че това не може да се случи в момента, винаги можеш да пробваш с опцията, която ти показах. Надявам се да имаш някакъв успех.

от Wanted (22 точки)


1
В случая най-големия bottleneck е хард диска. Когато имаш няколко пуснати едновременно виртуални машини, особено Windows Server, те пишат яко по хард диска. А хард дисковете не се справят добре с паралелно писане на много потоци информация. Трябва ти SSD или много висок клас хард диск, като Western Digital Velociraptor.
Процесора е без значение, стига да поддържа hardware-assisted virtualization. Аз съм със Celeron B800 1.5 GHz и при две виртуалки не е много натоварен.
RAM: 4ГБ е ОК.

от bakalov85 (604 точки)


0
Колега вие се оказахте най - прав!!!Купих ssd и оставих рамта 4гб, сега пускам 4 - ри виртуални машини от ssd-то (3 сървъра и една клиентска станция) и нямам никакви проблеми!1

А къде се намира това меню Preferences,

и как може да се направи настройката на Memory footprint.

Използвам Virtual Box.Благодаря предварително.


от Mouskat (39 точки)