Вентилацията - може ли да се направи нещо?


11
Зала Ultimate, 200 човека, 3 часа лекция, вентилация - не усетих никаква. Работи ли изобщо инсталацията и нищо ли не може да се направи за подобряване на микроклимата? По едно време имах чувството, че кислорода в залата вече е на свършване и всички ще се натровим с CO2. Може би Академията иска да направи експеримент след колко време и дали човек може да се превърне в анаеробен организъм, но това го нямаше в общите условия, така че не сме давали съгласието си за подобно нещо. :)
За последното се шегувам, но наистина е тегаво - не само от гледна точка на някакъв физически кoмфорт, ами и от гледна точка на конценрация и вникване в преподавания материал - лошият въдух доста утежнява положението. Лекциите след известно време се превръщат в мъчение, от което нямаш търпение да се измъкнеш, а не би трябвало да е така.Отговори7
Здравейте,
В края на залата (от страната на входната врата) има копчета за вентилацията. По принцип се контролира глобално, така че единствената опция, която съществува за залата е "ОN/OFF". Понякой път охраната я изключва вечер преди да я затвори. Можем да проверяваме (както и вие да го правите, не е забранено) преди лекция дали устройствата са пуснати и ако не са, да ги пуснем.
Поздрави,
Ивайло

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Благодаря за информацията, това би решило проблема. :)

от g_damyanova (1550 точки)


0
В задната част на залата има прозорци който се отварят. За вентилация не знам дали има0
Знам ги тия прозорци. По принцип обичам да сядам отзад, но когато се отварят прозорците става страшно течение и веднага ти се схваща врата. Вентилация би следвало да има - сградата е нова, а и не вярвам решетките на тавана да са бутафория.

от g_damyanova (1550 точки)


5
В тази връзка искам да обърна внимание и на личната хигиена, понеже често освен липсата на кислород във въздуга се удеща и нещо друго... особено по време на изпит (защо ли :D)... Иначе прозорците не са вариант, не само заради течението но и заради шума.

от yotov_uktc (416 точки)