По време на лекцията за AD part1, ми идват няколко въпроса в главта, един от тях: Може ли някой да разясни (като посочи няколко конкретни примера), кои са тези неща, които дават по-големи секюрити възможности, когато имаме изграден форест от няколко DC. Т.е., аз лично, не се досещам за сценарии, които не могат да се изиграят от 1 DC, пък от forest могат.
Пример:
Лектора даде примера, че от DC1 могат да се достъпват файлове от юзърите в AD1, но пък има и част от файлове, които пък можели да се достъпват от DC2. Въпроса е, необходимо ли е, този секюрити сценарии да бъде изигран от форест, след като може и без него. Същото важи и за примера, който беше даден за репликацията на настройки. Има достатъчно гъвкавост, която AD ни предоставя, за да нстроим кой админ какво да достъпва. Т.е. фореста отново може да бъде заместен.
И пишейки този въпрос, разбирам, че всъщност фореста, май е по-удачно да се използва за осигуряване на ъптайм при ОГРОМНЕН набор от данни (десетки хиляди активни потребители), от колкото от към секюрити гледна точка.

Нека да врътнем един спор :D

в Операционни системи от Асен Димитров (0 точки)