Програма за Remote Access


2
Здравейте,
Искам да мога да си достъпвам компютъра независимо къде се намирам. Да ми иска username: .... pass: .... и да си влизам в компютъра.
Имам рутер: TP-Link WR841N, на NET1 съм така, че имам статично IP.
Препоръчайте ми някаква програма освен Team Viewer. С нея мога да вляза само веднъж и след това ми сменя паролата за достъп на компютъра.Отговори1

Аз лично съм ползвал и тази - RealVNC, освен TeamViewer. Също е лесна за настройване и работи без грешка.
Иначе, както са споменали колегите, TeamViewer може да се настрои с постоянна парола, което според мен е по-доброто и лесно решение.


от etcet (304 точки)


0
С TightVNC стана благодаря много колега :)

от Plamen_Petkov (1255 точки)


1

Колега прочети portforwarding, смятам че ще ти е доста от полза. Заповядай линк към wikipedia
1

Новата версия на Teamviewer има възможност да си поставиш постоянна парола на приемния компютър и така винаги можеш да го достъпиш, ако е включен. Аз така работя от вкъщи, когато се налага да достъпя служебния компютър извън работно време.

Просто си настройваш Personal password


от ttitto (1950 точки)


0
Също, TeamViewer-a има и мобилно приложение, което е незаменимо предимство.

от miroslav.tsakov (1476 точки)


2

Здравей, колега. Наскоро ми се наложи да си потърся такава програмка, но моят случай беше, че исках да си достъпвам лаптопа, без изрично разрешение, от таблета. Е за Windows е ок, защото Microsft са направили доста добро мобилно приложение, което ми свърши работа. Иначе за обикновен remote access бих ти препоръчал вградения Remote Desktop Connection (WIn7/Win8). Има го във всички версии на Windows и си достъпваш компа само с ip и парола ;)
- Поздрави, Веско.
0
С Remote Desctop имам проблеми с Port Forwarding от рутера

от Plamen_Petkov (1255 точки)