Предложение за излъчване на лекциите онлайн в реално време.


1
Здравейте!
Предложението ми е когато дадена лекция бъде започната в академията тя да се излъчва и онлайн в реално време. Така потребителите, които нямат възможност за присъствие на лекцията по една или друга причина, те да могат да я гледат в реално време, когато тя се преподава в академията без да чакат качването на видео клипа по-късно в youtube. Има доста сайтове, като например http://www.ustream.tv/ чрез които може да се излъчва това което става в академията или на някоя лекция в реално време.
Какво мислите за предложението колеги? :)
Поздрави.
Отговори1

Колега, има вече отворена тема :)


от teleriknetwork (2734 точки)


0
Освен да ги излъчват в реално време би било хубаво и за тези, които го гледат в реално време да се отчита +1 присъствие ;д Би било мега кеф. Излежаваш се с кафе и храна в ръце и къде гледаш лекция, къде дремваш... ;д

от Petur_Petrov (342 точки)


0
И къде си накарал сестра ти или братовчед ти да пусне в место теб да ти отчете присъствие :)

от TeodorTunev (3061 точки)

0
Това с онлайн присъствията наистина ще е много готино, но самата мисъл, че може да гледаш от вкъщи това, което се случва там в реално време е много яко. :)

от frowstyl (1008 точки)2
Според мен няма смисъл от излъчване в реално време.... След като си възпрепядстван да присъстваш, просто си гледай записа на спокойствие тогава, когато имаш време и възможност да го направиш. И без това записа няма да е нищо по-различно от това, което ще видиш в реално време на видеото. За мен бонуса на присъственото обучение е контакта с хората и това, че винаги можеш да научиш нещо ново от "нинджата" до теб.

от mita4itu (1969 точки)


3
Здравей колега.
Мисля че за да може да се stream-ва онлайн иска доста ресурси, най-вече интернет, а когато си в зала с 200 човека, които ползват интернет може да стане едно от 2 неща. Или хората да се размрънкат, че нямат нет, или на хората, които гледат да им насича видеото защото от залата ползват здраво интернет.
Тъй като качват видеата почти веднага след като са изнесени лекциите ми се струва по-добра идея да се правят нещата така както са правени до сега, и да се качват лекциите след като свършат. :) Поздрави.

от Plamen_Petkov (1255 точки)