Проект за социална мрежа?


7
Здравейте, колеги. Имам възможност за участие в проект за разработване на социална мрежа, хибрид между Facebook и Twitter. Та чудех се до колко би бил успешен и дали би се реализирал в България, имайки предвид, че в момента сме заляти от такъв тип мрежи... Google+, LinkedIn, Instagram и т.н.Отговори5
Google+, Instagram.... :D
Със сигурност бих ти препоръчал да участваш, след като ще е доста интересен experience и може да се научи много, но всъщност ще се реализира ли още една социална мрежа? Може би да, но много зависи от това къде иска да стой.
Дали иска да бъде:
-по-професионално насочена мрежа, като LinkedIn
-everyday life experience, като Facebook
-microblogging, като Twitter
-или нежеланото дете, като Google+ :D

Аз лично бих предложил да не се опитва да замести нито една социална мрежа, а да ги обедини. Почти всеки по една или друга причина има регистрация в повечето социални мрежи, та защо няма една, с която да могат хората да знаят къде да те намерят?
Примерно, ето това, което надрасках набързо на Paint http://i.imgur.com/4GXhrxe.png

от syndbg (296 точки)


0
Колежке, Ако не си гледала филма The Social Network - направи го. Според мен много добре е проследен разтежа на Facebook, показани са причините, поради които става бързо популярен, първо само в студентските среди, после лавинообразно в цял свят (просто защото става "модерен"). (и моля, без конспиративни теории тук, че създаването не е било точно така, и т.н. - реалистично изглежда поне).
Та, ако искате да направите нещо подобно, в което няма вложена нищо по-различно, бих казал "гениално" новаторско, шанса ви да се наложите силно клони към нула.
Иначе, ако имаш достатъчно свободно време, натрупания опит със сигурност ще е много ценен.
Успех!0
Няколко неща:
1. Пимислете какъв ресурс ви трябва. Под ресурс имам предвит технически.
2. За какъв период ще достигнете критична маса потребители и как ще ги монетаризирате, за да покривате разходите за техническите ресурси.
Всичко останало е опит, който може да натрупаш при разработката и ще те ти бъде полезен в практиката.
Т.е. най-малко трябва да участваш, за да натрупаш опит с реални примери и да видиш как ще се справяш/справяте с реални проблеми.
Успех!

от deyan.todorov (1019 точки)


0

Предполагам ще ти даде опит, така че участвай.

Ако говорим за успех, много ме съмнява, но това си е мое лично мнение.

Например, руснаците направиха абсолютно точно копие на Фейсбук (дизайн, функционалност) и има успех. Преди беше едно към едно с ФБ, сега гледам са я променили :

http://vk.com/

Просто доказаха, че имитацията може да бъде недостатък, но и много голямо предимство.
0
Само ще вметна, че още Гьоте е казал колко вредни и демобилизиращи са съмненията. Всеки има свое мнение и това е в реда на нещата.

от marias (752 точки)


1
Здравейте,
Инициативата е голямо предизвикателство, поздравления!
Нас българите ни третират като развиваща се страна... Дори за цената на Google рекламните кликове има разлика откъде са направени, както е известно, за съжаление.
От друга страна предприемчивостта не е у нас това, на което учат, както знаем и децата в американските училища.
Въпреки доминацията на големите играчи, заради българите е добре да имаме изцяло наша, българска мрежа (слушах приказки за български google)... Няма да е никак лесно, но ще си заслужава. Както знаете всички популярни мрежи предлагат безплатни и доста по-малко платени услуги. Нали се сещате? Напишете игри - безплатни, но и с евтини платени опции. Има доста можещи колеги тук, ще помагат, само ги питайте. И не на последно място са спонсорите.
Кураж и дерзайте, ще успеете!
Мария

от marias (752 точки)


0
Не е точно български google, но подходящ момент да спомена инициативата www.napred.bg :)

от stoberov (3451 точки)

0
Звучи много добре, браво!

от marias (752 точки)