Access denied бъг във Visual Studio/Windows 7 Home при компилация


0

По време на изпита ми се случи нещо странно с Visual Studio, което отне към 20 мин и допълнително допринесе за резултата "bool c2Exam = false"smiley
Та въпросът е - при опит за старт на solution с Ctrl + F5 получавах конзола, на която пише Access Denied. Четох в нета, но единственото решение, предложено от Microsoft, при мен не даде ефект /ъпдейт на General Policies в Windows с gpupdate.exe/. Накрая завърши с рестарт на всичко, което при мен си е доста време.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели дали има бързо решение, защото така на изпит си е доста изнервящоangry

Edit: след доста ровене проблемът е решен. Доколкото виждам в Google това може да се случи доста често и на различни версии на Visual Studio и Windows.
Решението е да се включи Application experience в Windows, колкото и абсурдно да звучи. smiley

Стъпките за активация на service-a са следните:
Computer (right-click) -> manage -> Service & Application -> service -> Enable Application experience
 
В противен случай всеки път Windows започва индексация на файла през Search Indexer /поне при мен/, защото вижда, че има промяна и го заключва за известно време.

Повече инфо има тук:
http://www.codeproject.com/Questions/296249/Visual-Studio-Access-Denied-Errors

Надявам се това решение да помогне, ако на някой друг ме се получи такъв проблем, защото на мен ми отне доста време и нервиsmiley
Отговори-1
Забрани си ъпдейтите на Ws или поне ги сложи да питат преди да се инсталират. Иначе ще трябва да теглиш фикс за VS след ъпдейт. Така, преди изпит няма да инсталираш нищо, че да си спокоен.

от viligen (52 точки)


0
И аз имах същия проблем на изпита...което ми костваше решени 3 вместо 5 задачи и отново Взет като краен резултат...
Целия изпит си играех да сменям от Debug на Release режим при всяко билдване(само това открих като решение, до следващата промяна в кода)
Общо взето само нерви целия изпит...epic fail

от ktsarnakliyski (1115 точки)