Как да свържа лаптоп към външен монитор?


0

Здравейте, изправен съм пред окабеляващ проблем и ще се радвам на вашите насоки.

От едната страна има HP лаптоп, с изходи HDMI и VGA. От другата - Eizo монитор, с входове D-Sub (VGA), DVI-D и Display Port.

Въпросът ми е: как мога да ги свържа, гарантирайки най-високо качество на картината. Пробвах с VGA-to-VGA кабел - картината на монитора бе с отвратително качество + flickering; пробвах същия кабел с още два лаптопа -мониторът отново бе с кофти картина и заключих, че проблемът е в кабела.

  • Не съм сигурен дали самата технология на VGA-to-VGA прецаква картината или проблемът в действителност идва от развален кабел? Дали да купувам нов VGA-to-VGA кабел - разбирам, че те предават аналогов сигнал, което не знам дали е за предпочитане или не?
  • Дали да купувaм HDMI-to-DVI-D кабел? Разбирам, че и двете провеждат дигитален сигнал и на теория не трябва да се губи от качеството? Засега това ми е План А.
  • DVI-D не пренася звук (мониторът има някакви тонколонки и, макар да не е приоритет, ще се радвам, ако може да се използват, вместо да се мисли за външни тонколонки) - варианти с Display Port обаче са по-скъпи като че ли (100$ нагоре)?

Надявам се обясних ситуацията горе-долу разбираемо, ще се радвам на вашите съвети!

 
Отговори0
Здравейте,
Ако външният мониторът е plug and play, допълнителни drivers за него не са необходими. Всички драйвери на дъното е добре да са инсталирани, особено на videocard. От нейните характеристики зависи дали е подходяща за 2 монитора-вижте за всеки случай. Иначе имам лаптоп hp, който работи с външен монитор с неговия стандартен VGA кабел. Дори има приложение на Intel за работа на 2 монитора. Предполагам, че проблемът идва от липсващи или неподходящи драйвери.
Успех,
Мария

от marias (752 точки)


0
Дори с VGA-to-VGA качеството трябва да е добро.
Пробвал съм всякакви вариант, а в момента съм HDMI-to-HDMI.
Провери резолюцията на външния монитор, когато е закачен към лаптопа. Поне при мен това беше единственото, което трябваше да донастроя.

от Tanis (75 точки)


1
До 1280х1024/75Hz обикновения VGA кабел върши прекрасна работа. Сега ... ако искаш разд. способност от 1600х1280х100Hz ... тогава честотната лента вече е сериозна и иска по-advanced кабел. Това че имаш миагници и изкривявания ме води към заключението че кабела е скапан. Пробвай с някой друг, като тоя път не се стискаш да купуваш най-евтиния. Също така вземи възможно най-късия кабел, който ще ти върши работа. Включи компютъра и монитора на един и същ разклонител. Пробвай със същи лаптоп и същия кабел на друг монитор при същата разделителна способност и честота за да си сигурен къде е проблем.

от JulianG (5316 точки)


0
Мониторът е 24", резолюция 1920x1200 - това трябва ли да ме насочи към нещо различно от VGA-to-VGA кабел?
Благодаря ти за съветите! Нямам под ръка друг монитор, но току що тествах лаптопа към телевизора (VGA-to-VGA) и отново качеството на картината е кофти - също така, когато движа кабела из въздуха (при включени краища), трептенето на картината синхронно се засилва. На същият монитор, със същият лаптоп, при използване на HDMI-to-HDMI картината е без забележки. Тези тестове дали доказват, че кабелът е кофти?
Още утре ще си закупя нов кабел, дали да бъде VGA-to-VGA или има по-оптимален вариант?

от stoberov (3451 точки)

0
Не би трябвало читав VGA кабел да има проблем дори и с тази честота. https://www.google.bg/search?q=vga+cable+max+resolution

от JulianG (5316 точки)


1
При всяка една ситуация цифровият сигнал не се влияе от външни смущения толкова, колкото аналоговия. Дори при ниска резолюция HDMI to DVI ще ти даде по-добро качество на картината и това със сигурност е най-оптималният вариант.1
още нещо което може да провериш (имал съм проблем от такова естество)
лаптопа работи на батерия монитора на ток, получават се смущения, също се получават смущения ако компютър(лаптоп) и монитор са включени в контакти с различна фаза или в контакт с лоши връзки. Решението е и двете да са включени в един контакт

от bgotov (1559 точки)


0
Тествах и при тези условия - лошата картина няма махане :) Утре ще пробвам с HDMI - DVI-D кабел и ако не пиша пак във форума, значи е било от кофти VGA-VGA кабел :)

от stoberov (3451 точки)


1
HDMI to DVI-D, поради същите причини, които си споменал :)
за звука... кофти, но няма вариант.

от syndbg (296 точки)


0

Здравей, колега. Пробвай с това устройство AIRTAME. Мисля, че все още го няма на пазара, но към май месец се предполага да излезне. Поне ще си спестиш мъките с кабелите. 

- Поздрави, Веско.