Предложение за начална страница във форума


1
Здравейте на всички!
От миналата година, пролетта, ми се върти едно предложение за форума ни, което отлагах да споделя по две причини. Първо, миналата година беше много напрегната за академията покрай реализирането на новата концепция и второ, мислех, че ядрото на форума ни не позволява да се добавят функционалности. Ще започна с проблема, който изисква някакво решение, според мен. Смятам, че форумът ни е малко праволинеен от към поток на информацията - трудно е да се проследят важните неща и това налага да се проверява по 5 пъти на ден, за да не се изпусне някой коментар от някой трейнър, някъде, където не се знае къде е. Ами, ако нямаме възможност толкова често да претършуваме форума? Имам някакво предполагаемо решение на този проблем, което е: да има начална страница, в която да се показва "актуално-популярната" информация. Например, да има една категория "от последната седмица", в която да има всички най-актуални теми, отговори и коментари, като под актуални има също няколко критерии - най-положително оценени, най-отговорени теми, най-коментиран отговор и пр., и така да има за вчера, за последния месец и т.н. Реализациите могат да бъда няколко, като или всичко да се изсипе в една страница, която ще е доста дългичка надолу, но доста лесна за разглеждане, или с някакво меню-филтър, с което да се избират: последния месец, вчера, онзи ден, седмица, година и т.н. Та, общо взето това е концепцията на предложението, разбира се, преди да видя някакъв зародиш на идеята не мога да кажа, дали е реализируема, функционална, готина, удобна и т.н., но и преди зародиша, не може и да се отхвърлят като възможности. Чувствайте се спокойни да дискутирате проблема и предложението.
Поздрави съпътствани с успех и късмет, МирославОтговори1
Дали един RSS на форума няма да ти е полезен?

от victor.velchev (1225 точки)


0
Не съм запознат с технологията и не мога да ти отговоря. Ти можеш ли да кажеш, дали реализира идеята и дали решава проблема, за които споменах?

от miroslav.tsakov (1476 точки)

0
Всъщност мисля, че форума има някакъв rss, но незнам как му е точно линка. Изтеглих си наскоро един rss четец (Paperboy) за Android. И там просто въвеждаш линка на сайта, а не на rss и то само си го намира. Пробвах с форума и се указа, че си го намери и започна като на блоговете да ми съобщава за всяка добавена или променена тема.
1

Нещата, които искаш вече ги има. Проблемът само е, че категориите са валидни за всички постове. Отиди на Questions в менюто отгоре на форума и ще видиш, че можеш да избираш по различни критерии. Това, което само трябва да се добави е един филтър за време, както ти каза - последния ден, 3 дни, седмица, месец, всички. Тогава наистина ще стане доста по-фунционално за ползване. Иначе просто трябва да отидеш в Questions - Recent и да скролваш малко назад (което не е нещо много дразненещо).


от Vazzzz (1380 точки)