Gradient за IE, който се валидира без грешка?


1
Здравейте,
Всеки път, когато пиша градиент, например linear и то само за IE, валидаторът съобщава грешки. Досега не съм видяла css3 код за линеарен градиент (с 16-чни кодове на цветовете), без същите грешки за IE.
Благодатя за отговорите!
Мария

в HTML/CSS от marias (752 точки)


Отговори1

       Ами стандартния gradient на CSS не работи, ако обърнеш внимание долу в CSS кода който се създава в този сайт (понеже съм сигурен че го използваш)
link:
последния ред е за IE версии, и той започва обикновено с filter   или с -ms-filter: но втория е за по-горните версии на IE, можеш да погледнеш примери за видове градиенти за IE стари версии ето тук:
link:

 


от tsonko_genov (708 точки)


0
Здравейте, Благодаря! Да, знам че започва с filter или с -ms-filter:, но за съжаление валидаторът пак дава същите съобщения за грешки. Поздрави, Мария

от marias (752 точки)

0
По-горе мислех че става въпрос че някой градиент не ти работи, ако случая с грешките е налице, но CSS кода работи и се изпълнява, тогава няма нужда да обръщаш внимание на тези грешки, засега CSS3 все още няма финализирани стандарти и тези "vendor-specific" грешки са нормални. Ето инфо за ориентация: http://stackoverflow.com/questions/8205504/how-can-i-cut-down-on-gradient-errors http://stackoverflow.com/questions/12537546/w3-css-validation-value-error-for-gradients Ако имаш специфично нещо и ти е наложително да знаеш валидацията му, можеш да пишеш към FAQ support на W3C най-долу в страницата: https://validator-suite.w3.org/faqs re: на мен ми стана любопитно и проверих, ето тук можеш да видиш до момента кои нива на CSS до какъв етап на развитие са, едно от интересните неща са css masking :) : http://www.w3.org/Style/CSS/current-work

от tsonko_genov (708 точки)


0
Може проблема да е в това, че при по-стари IE версии се използва интерколация.Ето пример:
Нормален градиент:
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#1e5799', endColorstr='#7db9e8',GradientType=0 );
Променен (цвета се поставя в криви скоби ):
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#1e5799', endColorstr='#{7db9e8}',GradientType=0 );

Това обяснява Дончо на едната от видео лекциите за SASS.Ако пишеш на него може би затова идва проблема ти.

от baretata (934 точки)


0
Здравейте, Съжалявам, пак има същите съобщения за грешки. Благодаря все пак. Поздрави, Мария

от marias (752 точки)