Бг хост - услуги и регистрация на домейн


2
Здравейте
Искам да помоля да ми препоръчате читав бг хостинг на който мога да дигна накфо php сайтче ии да си инсталирам wordpress. Общо взето на мене ми трябва да има mysql и php на сървара.
Също така от каде мога да си взема домейн нопример .bg, .com, .net или нещо подоббно.
Мерси предварително.Отговори1
Аз имах през godaddy, но за бг има много:
http://www.superhosting.bg/
http://www.host.bg
http://www.icn.bg/
Може и сам да си направиш ако имаш стар комп, който да работи денонощно и читав нет.

от victor.velchev (1225 точки)


1

Аз имам добри впечатления от http://www.superhosting.bg/ ,но най-важното което никой не ти казва е каква е платформата за качването на саитовете.Защото всяка си има своите ограничения и предимства.На някои може да ограничаваш ип адреси на други не.
0
Имаш предвид панела през който се действа с базата данни и файловия мениджър ли? То на мене ми трябва нещо, от рода на phpmyadmin и ще си качвам файловете през ftp клиент. А и то ще е нащо от рода на блог, така че и нещо по-просто ще ми свърши работа.

от nikolap (555 точки)

0
Аз съм на Asp.Net ти може да качваш от където решиш но говоря за другите настройки на самия хостинг като пощи,права за достъп и такива работи.1

Здравей колега, в момента държа 3 сайта. Два са ми от https://host.bg/ и един от http://smshosting.bg/. Този който ми е на смсхостинг е защото е евтин домейна на .info. Ако искаш сайта да ти е на .info ти предлагам smshosting. Ако ще ти е на друг, по добре host.bg. Предлагам ти ги от личен опит, вече почти година съм с тях, и нямам проблеми. 


от Станимир Стоянов (0 точки)


1
По мои впечатления Суперхостинг са най-добре към момента в България като стабилност и поддръжка, ползват Cpanel и PhpMyadmin. Читавите хостинги имат и опция за директна инсталация на напр. на Wordpress през контролния панел - досега съм видял такава в Суперхосинг и ICN, за Host.bg не съм сигурен.

от etcet (304 точки)


1
Ако е само за тренировка (т.е. няма да вадиш пари все още) бг домейна е скъп. Вземи си нет, орг, сом или каквото ти е на душа (по-скоро където може да намериш свободна комбинация като кратко и запомнящо се име).
Виждам заглавието на темата, но все пак ти предлагам (пак от гледна точка на финансите) да помислиш за безплатен хостинг. Уви не знам в бг да се предлага такъв (ако някой знае, нека да сподели).

от redOne (0 точки)


0
Благодаря ви за бързите и полезни отговори. Наистина варианта със свой собствен сървър ми допада доста, но в момента нямам възможност да го поддържам. Ще пробвам с един от вариантите които дадохте.
П.С.
Нормално ли е .bg домейните да са до 2-3 по скъпи навсякъде от .com, .net, etc.

от nikolap (555 точки)


0
нормално е за бг той се води TLD и се администрира от регистър.бг има правила за издаване и съхранение има два варианта единия да си го купиш от тях с основание за право на ползване на името(регистрирана търговска марка с името и т.н) или без основание като във втория случай ако някои предяви обосновано основание може да ти го вземат и да им го дадат на тях. Втория начин за регистрация е през някои хостинг провайдър като основната разлика е че те пращат попълнените заявки към регистър бг и предвижват регистрацията. И в двата случая се попълват едни заявления за регистрация които можеш да видиш на сайта на регистър.бг. При провайдарите обикновенно е по скъпо просто защото те вършат част от твоята работа. При регистър бг е малко по евтино но поне до последно когато се сблъсках с тях ако искаш всичко да стане през интернет трябва да имаш електронен подпис за да можеш да предвижиш документите или да отидеш в някои от офисите им да занесеш документите и да си платиш на място. Може да си регистрираш вече и домейн на кирилица например пешо.bg което си е готино ама се съмнявам че е много приложимо.

от petar_nikov (564 точки)

0
В момента тече промоция на Host.bg, като персонален план може да вземеш с 60% отстъпка. Повече тук: http://blog.host.bg/2014/01/do-90-otstapka-za-hosting-po-sluchai-10-godini-host-bg/?utm_source=Buletin2014&utm_medium=E-mail&utm_campaign=10years-host.bg

от Flyer (1848 точки)


0
Най-често откъдето взимаш хоста, от там и домейна. Домейна се плаща на година, хоста може и на месец, 3, 6, година, зависи.
бг. домейн можеш да регистрираш, ако имаш фирма и представиш пълномощно.
Можеш да ползваш и комбинация от безплатен/платен домейн и безплатен/платен хост.