Say hello to Project Tango!


11

The future is awesome!

http://www.youtube.com/watch?v=Qe10ExwzCqk

 

 
Отговори1
Не е много сигурно колко е awsome но иначе да ще могат (службите) да разполагат с директен план на сградите където се намираме , както и обичайния маршрут на придвижване както и много други полезни информации които имат смисъл събрани и анализирани иначе за нас ще е просто да си сканираме къщата за да си направиме 3d изобравение и най най много да ти влезе в употреба за вътрешния дизаин как ще изглеждат различните тапети къде да слоциш чешмата и т.н. , от друга страна корпорацията разполага с информация за твотите предпочитания и интереси (fairdeal) та по-лесно да таргетира рекламите ... Гоогле става информационно чудовище и в общи линии базата данни знае повече за теб от колкото ти самия ...

от ludmil.d (490 точки)


0
Прав си че това е още един начин за службите да събират допълнителна информация за всеки от нас, но дай сега да не ползваме търсачка за да не знае гоогле какви са ни интересите, да не ползваме телефон за да не ни слушат от мтел и да не ползваме интернет изобщо за да не знае доставчика ни кои сайтове посещаваме.
Това, че дадена технология може да се използва за зловредни цели не мисля че е достатъчна причина да бъде моментално зачерквана.
" и най най много да ти влезе в употреба за вътрешния дизаин как ще изглеждат различните тапети къде да слоциш чешмата и т.н. "
Съмнява ме че ако най-много с това би могъл да е полезен някому подобен телефон, от гоогъл биха инвестирали в разработката му. Някой все ще трябва да го купува все пак.
Съмнява ме също да има и човек на който да са хрумнали и половината от потенциалните възможности за приложение на една такава технология.
За мен на пръв поглед изпъква понятието виртуална реалност. Представи си какво би представлявало едно RPG което обаче не наблюдаваш пред монитора а през очила за виртуална реалност сканиращи обстановката около теб и проектиращи съобразно генерирант гейм контент.
Представи си колко "по-умни" и съответно полезни биха били роботите на бъдещето с подобни "очи". Разбира се казвайки това няма как да не обърнем внимание и на един сценарий тип терминатор, нали така :)
Въпрос на гледна точка. Като нито една не би следвало да се пренебрегва с лека ръка.
Иначе казано, съгласен съм с това което казваш за службите, но не и с това за тапетите :)


0
За да не се разводняваме много да уточня, че никъде не виждам Ludmil D да говори за технологията като такава а за въпросния телефон.
Те гоогъл не инвестират в разработката на тоя телефон за да ти е особено много полезен на теб. Ти си имаш някаква си мини полза и в повечето случай wow ефект да се изгъзариш какво може твоя тел а на другарчето не може. Не очаквай от която и да е корпорация водена от мисълта да ти вземе парите, че трябва да прави нещо за твоя полза. Има достатачно много други странични ефекти за да се платят маса пари за разработка и да се нажежи масовия потребител да изконсумира поредната ненужна джаджа.

от saykor (8845 точки)1

Можеби това е по достойно за - the future is awesome

особенно ако сме запознати с бързото четене и Тони бузан може да се пробва апа на сайта и да се запишете за бетатестер

http://www.spritzinc.com/the-science/


от ludmil.d (490 точки)


0
Това е много относително. Наистина е подходящо ако ти се налага да назубриш 3 учебника за една нощ, но би било ужасно неудобно ако четеш нещо с малко по-сложен смисъл - примерно таблица, схема, или нещо такова. Да не говорим колко неподходящо ще е за художествена литература. Поезията например има стриктна формулировка на редовете и празните места, паузите и дори позициите на сричките. Всичко това ще е много по слабо забележимо ако се чете буква по буква. Силата на стиха се губи. Освен това някои думи трябва да се премислят многократно, преди да се мине към следващите - не само в изкуството но и навсякъде където се говори за нещо наистина значимо, а не просто за някакъв текст през който трябва да се премине възможно най-бързо.
Аз лично не харесвам бързото четене. Предпочитам умът ми да е по-пълен с идеи, отколкото с текст.

от lokiko91 (790 точки)