VMWARE преместване на виртуални машини


3
Какъв метод да използвам да преместя виртуалните си машини и техните хард дискове от един физически хард диск на друг физически хард? Ако ползвам метода clone от Vmware какво се случва със хардовете на виртуалните машини, автоматично ли се копират или остават в старата си директория?Отговори0

Преместването на виртуални машини се осъществява по следния начин:

Отиваш в директорията на виртуалната машина и избираш за копиране всички файлове, които са там. После извличаш всички копирани файлове в желаната нова  директория. След това от VMWare избираш File --> Open, посочваш пътя до новата директория и избираш файла с .vmx разширение. За останалото се грижи програмата.

"Clone" функцията създава копие на посочената виртуална машина т.е. тя копира в автоматично създадена директория всички файлове, които съществуват в директорията на посочената виртуална машина.

Повече инфо: 

* Преместване на виртуални машини.

* Клониране на виртуални машини.


от Kovachev (1194 точки)


0
за преместването с копиране ми е ясно, но немога да се оправя с преместването на виртуалния хард, който ми е в различна директория от тази на машината? Как става преместването на виртуалния диск в Vmware?


0
Знаеш ли директорията, в която се складира виртуалния диск на твоята виртуална машина? Ако не, може да го откриеш по следния начин:
Отиваш в settings на избраната виртуална машина и търсиш там опцията "Hard Disk" -- в зависимост от продукта на VMWare, който ползваш ще има поле, в което е записано само името на файла с неговото разширение, или пълния път до този файл. Ако е изписано само името, използвай търсещата машина на операционната ти система, за да стигнеш до самия файл.
Оттук нататък дейсташ така: Копираш си директорията с виртуалната машина на новата дестинация, копираш твърдия диск от директорията, където се намира в новата дестинация (или където искаш да го съхраняваш), след това пак избираш файла с .vmx разширение. Трябва да ти излезе съобщение, че не може да намери твърдия диск и да ти предложи да създадеш нов диск или да посочиш път до съществуваш диск. Посочваш си пътя до копирания диск и всичко трябва да работи както преди. :)

от Kovachev (1194 точки)


0
Колега, не съм сигурен дали правилно разбирам, но според мен решението ти се крие в този Knowledge Base документ.

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=2030609

Поздрави!

от Ivaylo1987 (557 точки)


0
Не съм много сигурен и аз дали правилно те разбирам, но дано е това което си мисля и ти предлагам. От Home таба даваш Create a New Virtual Machine. След това избираш Custom. Следваш стъпките и си правиш настройките както ти искаш, докато стигнеш до Select a Disk Там има отметка Use an existing virtual disk. След като я отметнеш и дадеш НЕКСТ ще те пита за пътя до твоя диск.

от OtoDtt (85 точки)