Gunnar очила за компютър


6
кажете си мнението за този тип цайси http://www.gaminggear.bg/геймърски-очила
:Отговори5
Без да съм ги изпробвал лично бих казал, че ползването на f.lux (програма за блокиране на вредния син цвят) би ти вършил същата или поне подобна работа. Въпреки това повечето мнения в интернет са доста положителни! Ако имаш пари в излишък - защо не? Но иначе сваляй f.lux и си работи спокойно!

от evgenipc (122 точки)


0
Потвърждавам че програмата е доста ефективна

от mimirerelala (374 точки)

0
+ 1 за f.lux!

от kaligad (389 точки)


1
Здравей!
Аз ползвам такива и съм доволен, но само с такива имам личен опит, може да има и много по-добри. Определно има ефект. (:

от kratoz333 (686 точки)


0
Какъв точно? Не ти смъдят очите ли? Сравни "преди" и "след" :)

от easlavov (4118 точки)

0
Пречупват светлината и омекотяват цветовете. Като цяло гледането на екрана е по-приятно с тях. Преди почваше да ме боли главата, като стоях по 8 часа пред монитора, но от когато ги ползвам няма такива последици.

от kratoz333 (686 точки)1
И аз отдавна търся очила, които да намалят натоварването в очите при продължителна работа с компютър. До колкото виждам ревютата на тази марка са определено положителни, чак и аз се замислям дали да не си взема такива :)
Ако някой има опит и с друг тип/марка очила, моля да сподели!

от ktsarnakliyski (1115 точки)


2
Мои познати държат оптика, и това което са ми казвали е че просто трябва да си избереш стъкла с антирефлексно покритие, като цената им си варира пряко спрямо качеството им, и вече от самата оптика купуваш някакви рамки. Не мисля че ти трябва някаква специфична марка.

от borisov90 (609 точки)


0
Подкрепям колегата borisov90, и аз мисля, че е най-добре очила да се купуват на място от оптика.
Един въпрос - посочените gaminggear имат ли магазин, където можеш да отидеш и да пробваш самите рамки дали са ти удобни ?

от ghgi7 (60 точки)


0
Като дете използвах "очила за компютър", но от години не съм носил. Основната причина, поради която спрях, бе поредица от статии, които коментираха, че очилата помагат при старите CRT монитори, но ефектът им при TFT/LCD е просто пласибо.
Ще се радвам, ако някой сподели има ли ефект наистина. В същото време, моята препоръка би била парите да се инвестират в качествен монитор, който по default да не дразни.

от stoberov (3451 точки)


2
Здравейте колеги,
за да не отварям нова тема ще питам тук. Какво мислите за капките за очи и по колко пъти мога да слагам на ден. Капки за очи или очила или и двете ?
Един пич ми беше казал, че не използва капки защото не искал очите му да свикват на такива работи.
Благодаря предварително :)

от tddhome (3086 точки)


0
Аз използвам капки за очи, а не очила, понеже от самия компютър не ме заболяват очите, а проблема ми е че самите очи изсъхват от взирането в една точка и НЕмигането. Ами аз си слагам по макс 2 пъти на ден, то повече от това няма смисъл просто. Другото което е, не си слагам всеки ден, даже ако стоя по 3-4 часа само на компютъра изобщо не се и сещам даже :)

от borisov90 (609 точки)

0
Ами аз тези дни стоя до 5 часа сутринта и като усетя, че очите започват да ми парят прекалено много се сещам за капките. Като ги сложа ми се успокояват очите ама след час пак се започва.

от tddhome (3086 точки)1

Аз имам Gunnar MLG Phantom и съм много доволен. Вече не сядам на компютъра без тях. Мога да седя двойно повече време пред монитора без да ме заболят очите, особено вечерно време. Леко увеличават, което ги прави много удобни за четене от монитор. Някак и буквите се виждат по-добре през леко жълтеникавото стъкло.

Абе измислили са го. Добри са и ги препоръчвам. Отделно стъклата са на Zeiss.


от purlantov (197 точки)


0
От къде мога да ги закупя? Магазин в София? Видях,че в JAR май ги предлагат.

от Veni.Naydenov (200 точки)

0
Препоръчвам ти да провериш в ozone.bg. Дори ако не се лъжа имат и на място в офиса очила, можеш да видиш/пипнеш.

от Dsmilyanov (80 точки)1

Ползвам от близо 1 година PPK - Gloss Onyx и съм много доволен. Определено намалява болките/изсъхването на очите при дълга употреба. Самите лещи са извити и се получава леко изкривяване на образа, което е доста удобно при гейминг (особено много). Ако ти се налага да работиш с графика, препоръчвам ти Gunnar имат и модели с безцветни лещи (без жълт tint).

TL;DR - Препоръчвам горещо очилата, помагат при продължително стоене пред монитор.


от Dsmilyanov (80 точки)


0
А при носенето им цветовете изменят ли се по някакъв начин заради жълтите стъкла или се запазват същите?

от a.dimitrov (1047 точки)


0
От това,което изгледах,да, жълтите променят цветовете леко. Но има и кристални. Аз си взех кристални и мога да кажа,че с тях се вижда страхотно!

от Veni.Naydenov (200 точки)