Cheating Reminder - програма за спиране на "cheating" процеси преди изпит


28

Здравейте, колеги.

След изпита по C#2 се отвори тема за хората, на който Anti Cheat- a е изпращал репорти, че са чийтвали. Съответно, много от тях неволно бяха забравили да спрат някой приложения като: SkyDrive, Viber, някакви email клиенти и тн. 
Моят Anti Cheat не беше изпращал репорти, но ми се наложи 5 мин преди изпита да бързам да спирам всичко, което може да ми навреди. Не всички приложения имат нормален начин да се затворят и за това се налага спирането им ръчно от Task Manager.

Цялата тази работа с търсенето на самите процеси в Task Manager е малко досадна, а и защо да се нервирам да следя дали съм затворил всичко. За това реших да си напиша приложение, което ми показва всички "cheating" процеси, който са активни и съответно да ми дава лесен начин за kill-ването им.
Eто и линкове съответно към приложението и към git repository-to:

Cheating Reminder

Source

Screenshot:

 

Приложението е в тестови период, а и все още събирам информация за всички процеси, които Anti Cheat-a засича. Може да го тествате на воля и да споделяте бъгове.

Като цяло се спрях на идеята приложението да си взима един текстов фаил (списъка с "cheating" процеси) от сървър и на база на него да прави сравнение с процесите на машината ви. След това да ви ги изкара в прозорчето в дясно съвпаденията и да премахва само чекираните при натискане на бутона "Kill". При първото пускане на приложението то си тегли съответния списък от сървъра и си създава един локален файл, в който вие също можете да добавяте custom процеси, който да спирате. Като при следващо пускане приложението ви пита дали искате да get-нете последната версия на "cheating" списъка от сървъра или да използвате локалния. Идеята на използването на файл от сървъра е да мога да добавям процеси и всеки, който използва приложението само да може да синхронизира без да тегли новата версия. Функционалност, която предстои да добавя е, ако вече имате локален файл, но искате на вземете последната версия от сървъра да ви обедини двата файла, а не да затрива локалния и да го заменя със този от сървъра, но това след изпита :D. 

За сега "cheating" списъка се състои от следните приложения:

SkyDrive, Google Drive, Dropbox, Skype, uTorrent, Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Microsoft Remote Desktop (mstsc), Microsoft Remote Manager, TeamViewer, Viber

Нямах време да направя дълбоко проучване за всички процеси, за който Anti Cheat-a може да пищи, но с ваша помощ ще се радвам да го доразвия. Всякакъв feedback ще е от полза.

Дизайна, цветовете и шрифта са по идея на Стоян Стоянов.

Надявам се приложението да е полезно и на вас.
Поздрави, Веско. 
Отговори3
Току-що разцъках сътворението ти- браво, харесва ми, пробвах с няколко програми- работи. Имам обаче TeamViewerService, с който изглежда не може да се справи- когато пробвам да го затворя, или по-точно Kill-на (за по-яко) ми дава магическия прозорец, че приложението е спряло да работи.

от stambeto09 (425 точки)


0
Проблема идва от администраторските права. В manifest файла съм му задал да ги изисква, но трябва да погледна защо се е бъгнало. Ако го пуснеш като администратор би трябвало да нямаш подобен проблем.


0
Да, пробвах, стана, дори и така да е, много странно защо само тази програма ми гърми?

от stambeto09 (425 точки)7
Здравей, супер приложение! Ние можем да помогнем малко, като допълним липсващи имена на програми, макар че се досещам само за Facebook Messanger и за разните електронни пощи.
Добре е трейнърите също да погледнат и ако има нещо забравено, да го добавят.

от ellapt (6303 точки)


1
Страхотно изглежда. Може ли да попитам какви технологии си използвал ?

от Hachiko (380 точки)


0
Момчето е сложило линк към ГитХъб, можеш да влезеш и разгледаш кода ;)

от milan.drumev (994 точки)

0
WPF е технологията... Няма нищо сложно в кода, както колегата каза може да разгледаш репозиторито. Ако имаш въпроси питай :)