CSFilesUnifier и CodeUnifier инструкции за употреба?


1
Здравейте,
Може ли да ми кажете какви точно изтрукции да спазвам при използването на една от двете програми и коя от тях да ползвам на изпита?
Има ли неща с които трябва да се съобразявам : Къде да слагам Using-ите...в namespace или извън него? и т.н.
С две думи как да си подреждам кода за да не си блъскам главата на изпита?
Благодаря Ви.
ПП.Успех на изпита на всички.

в C# OOP от dada166 (1113 точки)


Отговори0
Ивайло Кенов каза, че за изпита няма да се налага ползването на подобни програми, тъй като ще се качва директно архивиран сълюшън.
Иначе според най-новите течения using-ите трябва да са в namespace-а .0
Да разбирам ли, на изпита ще правим архив на това което сме написали и ще го пускаме директно в BGCoder?

от dada166 (1113 точки)

0
Такава е идеята, но не е напълно реализирана още.
0
Здравей колега,
доколкото помня нямаше нещо специално в използването на 2-те програми. Просто трябваше да избереш къде да се запише и то става.
На изпита обаче няма да можеш да използваш тази програма, защото там задачите най - вероятно ще имат namespace-и и други неща, които не са както всяка една програма.
Точно по тази причина Ивайло беше направил програма която да събира cs файловете и тя работеше доста прилично. Най - вероятно и вие ще сте с нея и ще ви я дадат преди началото на изпита.
Също така чух, че до вашия изпит bgcoder-а ще може да приема цели rar и zip файлове, но не съм сигурен дали това е вярно.
Успех :)

от tddhome (3086 точки)


0
не я е писал Ивайло :))

от wooden_jesus (2128 точки)


0
На лекциите беше казано, че ще направят всичко възможно, да качваме архивирани файлове, но не обещаха на 100%, защото всичко се случва.
Относно коя от двете програми да се позва те съветвам да разцукаш и двете, за да прецениш коя по ти допада.
Моето мнение е, че CSFilesUnifier е по-добра тъй като не трие namespace-ите.
Съветвам те също, след като събереш файловете в един да го тестваш, за да провериш дали всичко е наред.
Успех.

от geniusvil (192 точки)


1
За CodeUnifier мога да кажа, че работи. Като решавах миналите изпити по ООП, задачите, разбити на файлове бяха горе долу един стил - юзингите извън неймспейса и обикновено беше само един неймспейс.
Е сами може да се сетите къде е проблема в случая. Като я писах не ми мина през акъла да я направя за множество неймспейси, папки, както беше не Иво задачата. Може би трябва да я пооправя, но моя съвет е да си поиграете и да си направите вие някаква подобна програмка. Няма да има псувни после, а и на вас ще ви е полезно.

от nikolay.n (924 точки)


0
За CSFilesUnifier - не ви трябва да пипате нищо, избирате директорията на проекта, кликате unify и и ви изкарва готовия файл направо на десктопа. Търси в 2 поддиректори, тъй че не е пропоръчително да имате повече в solution- a. Тоест, рааботи и за задачи, както е War Mashine, с отделни папки за класовете и интерфейсите.

от wooden_jesus (2128 точки)