Шаблон за уеб магазин


1
Здравейте! Търся някакъв добър и по възможност безплатен темплейт за интернет магазин. Може ли някой да сподели своя опит?Отговори3
Според мен първият и основен въпрос е: на каква платформа ще правиш магазина?
Някои от по-известните (и основно безплатни) платформи са OpenCart, Magento, PrestaShop и Shopify. От избора ти на платформа зависи вече и избора на темплейти.
От изброените, имам опит основно покрай OpenCart и мога да кажа, че е страхотен избор - сравнителено лесен за визуални промени, много вградени функции, много безплатни плъгини и интуитивен за администрация.

от stoberov (3451 точки)


4
http://www.nopcommerce.com/
Това е моето предложение...MVC..Free... Всичко което ти трябва...
Вградена функционалност за кредитни карти и PayPal. Това което на мен ми хареса най-много в, че освен предмети има вградена функционалност за продажба на Софтуеър. (Download, License, ограничение за бой сваляния и други...)

от micro3x (57 точки)


1
Virtue Mart за Joomla е това което използвам от доста време.
http://virtuemart.net/ --> free, open source и т.н. Може да се наложи да си поиграеш малко с него, но иначе има доста богата функционалност.
Магазинът тук е правен с него www.yoyobulgaria.com

от FractaL (309 точки)


1

Мисля, че имам какво да кажа по въпроса. Няма да правя реклама на магазина си, но ако те интересува мога на лични да ти пратя линк да го разгледаш за да си създадеш представа какво може. Преди да започна пробвах OpenCart, Magento, VirtueMart и WooComerce.

Всичко в избора зависи много от това какво искаш като функционалност, какъв брой артикули ще имаш и от Hosting план-а ти също. От изброените харесах най-много Magento и Prestashop, но Magento-to се оказа прекалено тежко за споделен хостинг, а не можеш да си позволя хостинг от 40-60 лв. на месец. За това избрах Prestashop, има доста кусури, но и доста добра функционалност и според мен поне работи бързо. Също така включваше много важната за мен Layered Navigation + color swatches. Тук има интересна тема по този въпрос. Ако нямаш много артикули и WooComerce ще ти свърши работа, пък и гугъл обича WordPress (или поне така казват).


от dimo.petrof (2887 точки)


0
Не искам да умаловажавам Prestashop въобще, още повече следя техните страхотни статии в сайта им! Все пак да споделя, че го ползвах за магазин няколко месеца и се 'преродих', откакто преминах на OpenCart (с което не намеквам, че OpenCart е най-добрият избор).
За нов човек с онлайн магазини, според мен, Prestashop е няколко идеи по-омотан с менюта, hooks, много излишни, но вградени плъгини и т.н. Отделно темплейтирането на OpenCart ми се стори много, много по-лесно.

от stoberov (3451 точки)

0
OpenCart ми хареса, но към момента в който правих избора нямаха свестен plug-in за това което ми трябваше (Layered Navigation + color swatches). Колкото до темплейта, аз си купих един от themeforest.

от dimo.petrof (2887 точки)