Telerik Lessons Application


24

Здравейте, колеги

Искам да ви представя едно приложение, което написах  тези дни. Тъй като предпочитам да гледам лекциите с помощта на vlc player, заради възможността за плавно регулиране на скороста на лекции, реших да улесня малко нещата.

Самото приложение представлява програма, която намира текущите курсове в академията и ги пъха в еидн стек панел с радио бутони. След което се избира определен курс и от адреса на курса се сваля целият html и след това всички линкове към youtube се екстрактват и отново се пъхат в стек панел. След като лекциите се покажат, може да се избере някоя от тях и да се стартира. При натискане на бутона "Play video" се стартира vlc player или друг, който може да изпълнява мрежови поток. Плеърът, който ще се стартира зависи от това какъв път до приложение ще подадете във файла vlc-path.txt, който се намира в папката resourses

Друга възможност на приложението е да съхранява любимите ви курсове с цел да ги намирате по-лесно. Има две възможности да добавите курс към тази група. Първата, като напишете адреса на курса и кликнете върху "Add course"  в екрана на Favourites. Другият начин, е когато отворите текущите курсове и избререте да се покажат лекциите от него, ще ви се появи жълт бутон "Add course" точно под заглавието му.

Изисквания към потребителите:
- Инсталиран vlc player или друг, който да може да стартира мрежов поток
- Поставянето на пътя до плеъра в resourses/vlc-path.txt
- Налична интернет връзка, за да може първоначално да се свалят текущите курсове и след това да се изпълни дадена лекция.

Линк към приложението: github

Директен линк за сваляне: тук

Поздрави!

EDIT: Поправени са новите линкове с https.
Отговори1
Дай някоя друга снимка, че не ми се занимава(сигурно не само на мен) да я компилирам :)0
Здравей, колега
http://s17.postimg.org/7suj7jorj/Untitled_2.png Тук можеш да намериш снимки от програмта.

от Nikolay_Radkov (2911 точки)


1
Браво за положеният труд! Да си призная, не съм я теглила програмката, защото не я намирам за достатъчно полезна за мен според даденото описание. Но виждам наистина голям потенциал ако ти се занимава да я развиваш.
Би било страхотно да се направят видео-лекциите с чаптъри за различните теми и/или автоматично превъртане към по-важните места (както в youtube някои хора са се постарали да направят подобна разбивка на таймера в коментарите). Доста занимавка е, но за многочасовите лекции, мисля, че това е най-полезната функционалност, особено ако се търси нещо конкретно. Ще е хубаво ако запомня до къде си гледал някоя лекция и така като цяло да работи повече със самият видео-файл.
Може да се добави и едно текстово поленце за директни извадки на бисери от лекторите xD И много много други неща... Най-вече да обединяват най-хубавите функции в youtube с възможността да се ползват офлайн със свалените видео-файлове. Например, да мога да си чекна "за гледане по-късно" и такива неща.
Успех!

от heruelda (894 точки)