Значки за постижения в студенската система


14
Здравейте, докато си проверявах домашните, ми показа че имам *** проверени досега, ми дойде идея, може да се направят значки за постижения във системата, например за 200 проверени домашни (и избрани за полезни), 10 изпита взети с отличие и разни такива. Как мислите ?
EDIT: Имам предвид значки в сайта(например да се появяват под снимката в профила), а не физически :)Отговори3
Според мен е готино, а и доста хора (разсъждавам така, защото аз съм на тоя принцип) се мотивират допълнително от разните на пръв поглед безсмислени статистики. Например чувството да си видиш курса оцветен в зелено в критериите за някой сертификат е едно от тях. :)

от staccobain (834 точки)


6

Здрасти,

то значки хубаво ама за да се вдигне активността на проверка според мен трябва да се вдигнат процентите, съответно да се добави опция за определяне на коментара като непроверявано домашно, или нещо от сорта.

ПП => малко се отплеснах wink - за  значките съм ,  може и някакви тениски да се дават


от Sir_EFO (733 точки)


3

Здравейте Колеги,

Преди около година се разглеждаше възможността да се дават грамоти на шампионите за всеки един курс. Ето в тази тема се обсъждаше кой е най-добрия вариант за реализация. Може би сега е момента идеята да се приложи и развие, като се добавят и допълнителни бонуси за хората които полагат много труд, но не са успели да се класират сред Топ Шампионите. Колегата @Emil.Venkov предлага значки за брой проверени домашни или пък взети изпити с отличие. Според мен едно добро начало би било, ако тези грамоти и значки се появяват в профила на съответния студент след като ги заслужи.


от bankoff (3997 точки)


0
Да, някои онлайн игри или платформи за онлайн работа имат такава практика, за някакви постижения ти закачат значка, тука ще е яко цъкаш на профила на някой и там гледаш - значка за шампиони (ресултатНаИзпит.Макс), значка за домашни (100, 200, 300), значка за висок резултат (90, 100, 110) :D

от Sir_EFO (733 точки)

0
Според мен такъв вариант за поощрение на хората които проверяват домашни може да увеличи броя на своевременно проверените домашни и ще бъде от полза за всички студенти.

от bankoff (3997 точки)


3
Става малко като игра, където да си следиш ачивмънтса, ама защо пък не :D Може и нещо като "Game Center" да измислят и там да виждаш как се движиш спрямо останалите... така съвсем ще се стимулираш, ако тези неща са важни за теб ;)

от Rusekov (971 точки)


0
супер да, класиране по общ резултат, класиране по резултати от изпити ... супер!

от Sir_EFO (733 точки)


1
Мисля, че е добра идея. Особено ако не е само като пример, а се развие докрай. Ще е готино и интерсно за студентите, но от друга страна може да свали реномето на Академията и да изглежда повече като детска игра, от колкото като сериозни курсове. Все пак е добро предложение и отговорните хора могат да се замислят. :)0
StackOverflow имат значки, не мисля, че те изглеждат като детска игра. :) http://stackoverflow.com/help/badges

от emil.venkov12 (1553 точки)


6
Подкрепям идеята, но мисля, че това трябва да доведе до малка промяна в оценката на коментарите към домашно - вместо 2 отговора на въпроса "Как оценявате/приемате коментара?" да има 3:
- Полезен - (в базата - флаг 3, примерно) - на оценяващия се признава проверката ( за определяне на точките по дадения курс), като тя също се "класира" към критериите за значка
- Приемам - (флаг 1) - на оценяващия се признава проверката само за добавяне към точките на курса
- Не приемам - (флаг 0) - на оценяващия не се признава проверката и не се добавят точки за проверено домашно
По този начин ще се избегне награждаването със значка за "претупана" проверка на домашно.
Какво да стане с досегашните проверки? Ами нека се признаят приетите като полезни коментари до момента на промяната, защото това е положен труд - нека повярваме в коректността на двете страни :)
А и значката си е нещо съблазнително!
Защо фиксирам конкретно стойностите на флаговете? - професионално изкривяване: нулевият бит да бъде за "приет/неприет", а пък бит номер 1 да е за бонус "полезен". Това - за начинаещите, ако все още има сред нас, а останалите - моля да ме извините :)

от ellapt (6303 точки)