Магазин за клавиатури къде ?


2
Някой да ми спести обикаляне няколко дена да ми каже хубав магазин :)
Онлайн ...ама не мога да ги пипам,друго си е на живоОтговори3
Technomarket, Technopolis... Не вярвам, че ще има голяма разлика в предлаганите модели в различните магазини, а в тези 2 та има от най-евтините до най-скъпите, варианта ако си купуваш много скъпа клавиатура е да си я харесаш в магазина и да си я поръчаш онлайн от съответния сайт с 10% отстъпка.

от hrist0.stoichev (1121 точки)


0
Във връзка с тази тема - аз лично преди година ползвах настолен компютър и бях с обикновенна клавиатура, но след като свикнах на лаптопската, сега не можеш да ме отлепиш от нея. Та въпросът ми е - мога ли отнякъде да намеря клавиатура от вида на стандартните за Lenovo лаптопи?

от stambeto09 (425 точки)

0
Забравих също да спомена, че гледах и в официалния сайт на Lenovo, там има клавиатури за настолни, но те също не ме удовлетворяват.

от stambeto09 (425 точки)


4

Здравей,

Избери си 2,3 модела и виж в кой техномаркет, технополис ги има в наличност и задължително иди и ги пробвай наживо. След като се спреш на модел, разгледай къде можеш да го намериш най-изгодно. Наскоро си взех от емаг Logitech K310. Беше 20-30 лв. по-евтина от тези в техномаркет и технополис, с 3г. гаранция (в останалите магазини им дават по 2).

За по-висок клас клавиатури можеш да разгледаш тук, но ще трябва да звъннеш да питаш може ли да ги пробваш някъде.


от simonkazakov (1116 точки)


0
В тоя сайт gaminggear за първи път видях, че има мишки с вградена памет. За какво и е на мишката вградена памет? Много ми стана интересно!

от ivan.yosifov (679 точки)

0
@Казаков, махни запетаята в края за да работи линка! :)

от redOne (0 точки)


2
И в Плесио може да погледнеш освен в Техномаркет и Технополис. Знам, че там имаха изложени бройки по рафтовете.

от velmond (139 точки)


2

Верно е че не можеш да пипаш, когато са онлайн, но можеш да прочетеш отзиви! Виждаш модела и търсиш. А онлайн пазаруването понякога е доста по евтино и качествено от това в големите вериги (където има залежала стока от години!)

Това беше първият ми избор (счупих я за 8 години геймене по 12-15 часа дневно) http://monzool.net/blog/wp-content/uploads/2007/10/MS_Natural.jpg

В момента съм с тази и нямам забележки (само човек, който пише повече от 4-6 часа дневно би могъл да разбере значението на така разположените бутони за предотвратяване на умората в китките) http://www.wired.com/geekdad/wp-content/uploads/2011/06/mk_nek4000_large.jpg

надявам се някога Майкрософт да пуснат и механичен модел на тази клавиатура :)


от redOne (0 точки)


2
На пазара в Младост 1 има един магазин за периферия, лично на мен там избора ми харесва. Принципно зависи от това на каква марка клавиатури искаш. Някой харесват ниски клавиши като мен, други харесват Dvorak. 3ти геймъри най-често си купуват супер скъпи клавиатури, а използват само 5 клавиша например.

от yonchoy (2134 точки)


0
Мога да кажа че съм пробвал механичната клавиатура(das) на един приятел, и се влюбих в нея. Не знам как бих могъл да го опиша, но самото усещане е по различно, и на мен ми допада адски много. От тогава си казах че някой ден определено ще си взема и аз...


0
дам хубави са, но цените им все още къртят мивки :))

от redOne (0 точки)3

Онлайн ...ама не мога да ги пипам,друго си е на живо

Разгледай технологиите. Разбери кои най ти допадат.

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_technology

Мойта клавиатура е Scissor-switch ниска клавиатура улеснява бързото писане изискват съвсем лек натиск. Крехки са. Ако извадиш едно копче може повече да не можеш да го сложиш.

Всяка технология си има pros and cons.

Избереш ли си технология друг път може да си поръчаш online без да... пипаш :D

 


от Radvach (357 точки)


2
В МОСТ компютърс има не малък избор и може да разгледаш на живо. Магазина им е в Гео Ммилев.

от m.tonkov (161 точки)


0
Аз също ти препоръчвам Мост. Те нямат много изложени, но могат да те заведат в склада и там да ти ги покажат. http://most.bg/

от lithical (0 точки)


1
Аз си купих моята първа механична клавиатура съвсем наскоро. След много гледане в интернет и гледане на клипчета се спрях на 6vg2 steelseries с cherry mx brown клавиши. Ако наистина си се ориентирал да си купуваш механична клавиатура, те съветвам да поразгледаш какво пише в нета. Накратко всички механични клавиатури са много скъпи(от 120лв до 300) и трябва да решиш колко пари си готов да дадеш, след това трябва да решиш каква подредба на клавиши най-много ти допада. Например: малък/голям Enter, със или без Numpad, със или без светещи клавиши и т.н. После разгледай различните видове клавиши(cherry-mx brown, red, blue, green, black) от сайтове и после гледай клипчета за ревюта (препоръчвам linustechtips). Веднъж като си избереш каква точно клавиатура искаш само няколко модела ще отговарят на критериите на които си се спрял. След това почва тестването ходиш по компютърните магазини и пробваш клавиатурите дали ти харесват при натиск. Най-често срещаните калвиатури са с копчета cherry mx brown и blue. Като имат голяма разлика при натискане. Сините издават по-силен звук и отчитането на калвиша става долу горе посредата при натискане, а кафявите отчитат още в началото обаче изискват малко по-голям натиск. Червените са като кафявите само че изискват по-малък натиск. В gaminggear има всички клавиатури, които биха те заинтересували дали механични или с мембрани(обикновените). Съжалявам за романа, който изписах, но реших че избирнето на правилната клавиатура е по-важно от мястото за закупуването им. Успех с избора.

от V45370 (85 точки)


0
Само като допълнение, един доста добър гайд който го знам от няколко години http://www.overclock.net/t/491752/mechanical-keyboard-guide0
Препоръчвам ти да си я купиш онлайн. Така ако не си доволен от клавиатурата ще имаш 7 дена по закон да я върнеш.

от saykor (8845 точки)