Извличане на смисъла от текст


1
Здравейте,
Сблъсквам се със следния проблем. Имам една формичка и в нея в textBox поставям текст. Да обаче текстът е разбъркан и сега се чудя как да го разделя по смисъл. Четох отзиви, че е невъзможно ??
Моля ви помагайте :)
ЕнчоОтговори1
Дай малко повече информация. Какъв е текста, защото ако е "аклйсдхаклйсд" наистина е невъзможно. Ако имаш форма, до някъде могат да помогнат семантичните тагове на формата. Текста от юзера ли се въвежда или от нещо друго? Какъв е конкретния проблем? Защо се налага да разделяш текста по смисъл?

от Plamen_Petkov (1255 точки)


1
Имам софтуер, който прави презентации като разбива текст по слайдовете по стандарт 6х6. И сега ми се иска да сложа направя, така че като сложа текст примерно за Иван Вазов - програмата да ми направи един слайд за живота му, един слайд за произведенията, един слайд за образованието му и т.н. Текстът се въвежда от усера. Това е в общи линии :)
Помагайте!!

от Encho Belezirev (0 точки)


0
текстът винаги ли ще бъде на една и съща тема: примерно български автори или може да е разнообразен? Можеш във всяка тема да търсиш ключови думи и да вземаш целите изречения, които съдържат тези думи и така по ключови думи да сортираш изреченията от текста, но колко ще е смислена последователността им не е много гарантирано.

от Plamen_Petkov (1255 точки)

0
Здравей, колега. Не знам до каква степен идеята ти може да се осъществи по обикновения начин. Повече ми звучи като работа за някакви алгоритми, свързани с изкуствен интелект, но там не мога да дам насока. Ако бях на твое място бих задължил user-a поне да разделя списловите компоненти в текста на отделни параграфи. Така ще можеш да split-неш текста по нов ред и после да го слагаш по слайдовете, като да кажеме за заглавие на слайда можеш да използваш най-често срещаната дума в съответния параграф.0
Зависи от много неща- какъв текст ще се въвежда и откъде ще черпи информация. Информацията сама ли трябва да се зарежда или ще я имаш наготово и просто трябва да посочиш коя част от нея да се вземе.

от yonchoy (2134 точки)