C# Задача за правоъгълник с вписана окражност


1

Здравеите искам да попитам за проблем в кода ми.

И да знам че програмата която пиша е малко далга за това което прави но аз го правя за опражнение таи че просто искам да попитам защо ми дава exception

на линия 313 всичките ми стрингове са конвертнати в инт32 и все пак получавам грешка кода е в пастебин зашото не искам да заема 320 линий в темата

кода се компилира но все пак дава грешка по време на испалнение

http://pastebin.com/axSLTfG8#


в C# Fundamentals от MGM_User1 (0 точки)


Отговори1

Здравей,

На ред 304 и ред 313 в ConsoleWriteline, където използваш форматиращ стринг ето този: Console.WriteLine("!!!((0.0.5)) that is surrounded by the cube (({0}.{1}.{2}.{3]))therefore!!!", Convert.ToInt32(aP), Convert.ToInt32(bP), Convert.ToInt32(cP), Convert.ToInt32(dP)); , забележи, че си допуснал / а грешка тук: {3].
Не трябва да е { 3 ], а трябва и от двете страни да имаш къдрава скоба.
Тоест: { 3 }. Когато го оправиш на 304 и 313 ред задачата тръгва коректно.
P.S. Набързо от това, което видях по кода, да знаеш, че изобщо не е хубаво да използваш goto. Видях го на 1 място и за това го споменавам.

Промени това със скобата и задачата ти трябва да тръгне.

Поздрави. : )


от mbelev (2312 точки)


0

Не, че се правя на интересен но би било хубаво да отделиш повече внимание на това как пишеш.  И като си писал на български тук задавайки си въпроса и още по-важно в самата програма имаш грешки на английски език. Проеблема е, че които и да ползва твоята програма ще му прави неприятно впечатление. След това:

else if (Convert.ToInt32(a) <= 127)

            {
                if (Convert.ToInt32(a) > 127)
                {
Ако влезе в първият if, то числото а е по-малко или равно на 127 и вторият if никога няма да ти е верен. След това много по-добре е да извършиш конвертирането един път и да пазиш резултата в променлива. Имаш толкова много текст по задачата, а никакъв коментар който да ме насочи какво точно правиш- видях, че имаш някакъв куб, окръжност и някъде смяташ питагор, ама защо не е ясно.

от yonchoy (2134 точки)