Къде мога даси сменя процесорът на лаптоп lenovo?


1
Здравейте, може ли да ми кажете къде даси сменя процесорът на лаптоп lenovo Z500?
Причината е че не поддържа виртуализация.Отговори2

Това е фирмата която е оторизирана да сервизира Леново в България най-дорбе се обади и попитай. До февруари месец сервиза на IdeaPad сериите беше в Полша но го върнаха в България.

За съжаление идеята на z серията е да са универсални машини за домашна употреба и затова им се слагат по орязани процесори. Интересно ще ми е дали някои би сменил процесора изобщо пиши моля какъв е резултата накрая.

 


от petar_nikov (564 точки)


1
Привет
Както колегата е споменал в предишния пост, IBS са оторизиран сервиз за гаранционно и извънгаранционно обслужване на Lenovo, въпреки това попитай дали изобщо може да бъде сменен процесора, в повечето съвременни лаптопи процесорите са soldered (запоени към mainboard-a) и смяната им е доста трудоемка (предполагам, че ако покриеш цената на процесора + услугата) ще ти излезе на половина, колкото да си купиш една причинка машина, която е да е нова. И все пак ако се навият да сменят процесора, попитай ги за някакъв гаранционен период, защото предполагам ти искаш да сложиш по-бърз процесор от текущия, но трябва захранването и структурата на корпуса да го позволяват т.е текущият корпус е проектиран за текущият процесор и слагането на друг по-мощен предполага повече отделяна топлина. Помисли над тези неща за да нямаш проблеми после.
Поздрави

от petko9001 (294 точки)


1

Преди да хукнеш към оторизирани сервизи на Леново въпроса ми е: лаптопа още в гаранция ли е? Защото ако не е то много вероятно е да ти излезе в пъти по-евтино при някое НЕоторизиран сервиз. Примерно съквартиранта ми с това се занимава и най-вероятно може да ти свърши работата по-евтино от оторизирания сервиз.

От оторизираните сервизи на Dell в България признавам само един, които не дере кожи за разлика от всички останали дето за елементарни неща искат по 2-5 пъти повече пари. Пример за дране: почистване на лаптоп = 120лв. Информацията ми е от преди няколко години когато ми трябваше подобна услуга за която платих 30лв.


от saykor (8845 точки)


0
уви съвсем вярно и не само за този бранш! В ситуация на намалени продажби, повечето компании в България реагират с вдигане на цени, а не с търсене на пазари, разработване на нови услуги и продукти и т.н.

от redOne (0 точки)


0

Процесорът е intel pentium 2 core 2.4gh, мисля че не е слаб все още е в гаранция, и скоро отива в ibs. За мен това си е чисто престъпление CPU-то да е толкова орязано все пак машинката не е евтина. Имам друг лаптоп Acer от преди  5 год. и всичко си работи а на lenovo един vmware не може дасе качи.


от niksy (122 точки)