NASA International Space Apps Challenge 2014 - България


7
"NASA International Space Apps Challenge 2014 - България" ще се проведе в рамките на 48 часа на 12 и 13 Април 2014г. под патронажа на Президента на Република България - г-н Росен Плевнелиев в Технически университет – София и в ПМГ "Академик Никола Обрешков" - Бургас!
Повече информация за събитието: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg
Линк към миналогодишното събитие в академията: http://forums.academy.telerik.com/54792/технологичен-хакатон-space-apps-challenge-2013-академиятаОтговори3

Здравейте,

Каним ви да се включите в тазгодишното издание на NASA Space Apps Challenge, което, както вече знаете, ще се проведе на 12 и 13 април 2014 г. в Техническия университет в София и в Математическата гимназия в Бургас. 

Съберете екип от няколко курсиста от "Академията на Телерик" и атакувайте глобалните предизвикателства на НАСА! Създайте решение, което ще впечатли журито и ще адресира големите проблеми, с които човечеството се сблъсква. Използвайте обществено достъпните данни на НАСА, за да разработите нещо уникално по време на двудневния хакатон.

Въпреки че събитието ще се проведе през април, вие може да започнете са работите по проектите си още отсега. Тази година предизвикателствата на НАСА са разпределени в следните категории:

  • роботика
  • космически технологии
  • пилотируеми космически кораби
  • глобални климатични промени
  • астероиди

За вдъхновение прочетете историята на българския екип ChicksBook, който миналата година се класира на глобалния финал на състезанието и спечели "Наградата на публиката". Екипът разработи приложение за управление на домашна ферма. 

Пожелаваме същия успех и на всички останали екипи от "Академията на Телерик", които ще се включат в хакатона. Ще се радваме да споделяте преживяванията си, свързани с NASA Space Apps Challenge, тук - в тази група на форума.

Поздрави!

Екипът на "Академията на Телерик"

 

 


от telerikacademy (0 точки)


1
Кой ще ходи? Пишете тук.

от saykor (8845 точки)


1
Аз ще ходя и търся уеб дизайнер за отбора.

от gear (0 точки)


0
Аз съм от есенната академия. Но отделно уча графичен дизайн. Може да ми пишеш на лична, ако си заинтересован :)1
Аз бих се включил към някой отбор ако си търсите човек. От есенната академия съм и горе-долу ги чаткам повечето нещо, които сме минали дотук (C#1, C#2, OOP, HTML). Отделно знам и малко JavaScipt от разни турориали ; )

от lostm1nd (846 точки)