Смисъла на изпита


1

Здравейте,

 
Във академията започнах със онлайн курсовете на HTML и целта ми е да науча CSS и JavaScript. Въпроса ми е каква е разликата ако се явявам на испитите по тези курсове, ако се явявам получава ли се некакав сертификат или по-добре, каква е целта на изпитите?Отговори11
Нека да започнем от целта на курса. Целта на курса е да придобиеш знания и мъничко опит (от писането на домашни).
Целта на изпита е да се "отсеят" сериозните хора от тези, които просто са се записали щото е модерно например.
Въобще цялата академия е изградена на състезателен принцип. Лекции, домашни и накрая изпит. Изпита определя кой ще продължи.
Разбира се ако покриеш изискванията за даден сертификат получаваш и сертификат, но получените знания са най-важното и най-ценното. Дори когато си търсиш работа наличието на сертификати, дипломи и т.н. само ще ти помогнат да стигнеш до интервю. За да започнеш обаче работа ще ти трябват знания :)

от wnvko (3123 точки)


0
Относно целта на курса нямам нищо неясно, затова и във моя въпрос нагласих че целта ми е да науча.
Неясното е относно изискванията за получаване на сертификат, дали се получава за всеки курс отделно, или за група от курсове и ако е така, за коя група на курсове.
Примерно моята цел сега е да придобия знания по HTML, CSS и JavaScript. Дали ако ги мина тези курсове успешно със взети изпити ще покрия изискванията за сертификат, и ако не, кои допълнителни курсове треба да се вземат?

от RikSokolov (7 точки)

0
Логваш се в сайта на акдемията и там в менюто Софтуерна академия -> Специалности може да провериш за всеки сертификат какви курсове и с каква оценка трябва да си покрил за да го получиш. Ето тук:
https://telerikacademy.com/Courses/CourseTracks/List

от wnvko (3123 точки)


1
Явяването на изпит ти дава още един източник на обратна връзка доколко си усвоил материала.
Писането на домашни и предаването им в системата също е важен източник на обратна връзка от проверките от колеги.
Ако ти проверяваш домашни, можеш да "си свериш часовника" с останалите и евентуално да видиш и други идеи/начини за подхождане към съответния проблем.
За сертификатите няма да повтарям казаното от колегата.
Успех! :)

от elfoles (434 точки)


2

Мисля, че следната тема най-точно ще отговори на въпросите ти:

"Сертификати за курсове и тракове"

В системата избираш "Софтуерна Академия" -> "Специалности" -> Желаната от теб специалност и там ще получиш по-подробна информация за изискванията.


от elfoles (434 точки)