Курсова работа


2
На последната лекция Боби спомена, че курсовите работи ще трябва да се правят на Windows Server 2008 R2...Проблемът ми обаче е, че процесорът ми не поддържа 64-битови системи за виртуализация...някакви съвети да дадете? :/Отговори1
Така зададен въпроса ти е с малко еднозначен отговор. :)
Какъв е процесора?

от ttanev (215 точки)


1
Трябва да смениш процесора или направо нов комп, аз имах същиял проблем с едно леново след което разбрах че смяната е колкото половината лаптоп. Трябва да видиш със сигурност дали не поддържа виртуализация в сайта на intel или amd или от биоса е изключена опцията.

от niksy (122 точки)


0
Дам, благодаря за съвета...но някакси не мога да си купя чисто нов компютър или процесор в следващите 3 седмици. :D Но ако това е единствения вариант, явно ще трябва да се примиря...1

Здравей, както добре са ти задали въпроса колегите какъв ти е процесора?

Не знам от къде си го видяла, но гледам характеристиките в майкрософт и дават следните неща.. 

Processor

• Minimum: 1 GHz (x86 processor) or 1.4 GHz (x64 processor)
• Recommended: 2 GHz or faster

Note: An Intel Itanium 2 processor is required for Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems.

линк към изискваният за Windows Server 2008R2: http://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb414778


от fityla (342 точки)


0
Тя има предвид, че не става с виртуализация, не че няма да стане ако го инсталира директно.

от mroussev (65 точки)


1
Ами процесора ми е Intel Core 2 Duo T6400 2.00 Ghz...Благодаря за линка към изискаванията, но като вляза в BIOS нямам възможност за избиране/пускане на опцията за виртуализация... Стои си на disabled и е такава сивичка...просто ми я прескача :/1

Не съм сигурен, че не пиша някоя глупост в момента, но тук пише, че ще върви..... някак си, пък и човека с проблема не се е оплакал в последствие. 


от H.Tsekov (769 точки)


0
хммм, интересно....но аз и в началото на курса и днес пробвах да го инсталирам, но самата инсталация не тръгва. Пише:
This virtual machine is configured for 64-bit guest operating systems. However, 64-bit operation is not possible.
This host does not support Intel VT-x.
За жалост дори и забивайки не тръгва. :D2
Здравей. За съжаления няма заобиколен начин да подкараш Windows Server x64, на компютър с процесор, който не поддържа тази архитектура.
Лично аз не бих рискувал с 32 битовата версия, тъй като инструмента, който ще се използва за проверката, е написан да работи за x64. Това означава, че ще е най-добре да заемеш лаптоп с необходимите параметри за проекта.

от Flyer (1848 точки)


0
Ясно..благодаря. :)2
Също като вариант се сетих ако можеш да вземеш от някои малък notebook те са с доста слаби и евтини x64 направо му качваш win server и от домашната мрежа даго администрираш с remote desktop, можеш и даму добавиш малко рам и готово. Имаше такива msi и asus моделчета от преди 3-4 год. Също така след като имаш опция в биоса disabled би трябвало да може да се позволи.

от niksy (122 точки)


0
Хмм, може да видя дали ще имам възможност, но е добра идейка мерси. ^^ А иначе, и аз така разсъждавах, че няма за какво да са я сложили, ако не можеше да се позволява, но като гледам и параметрите на самия процесор в интернет при VT-x пише No. :/


0
Така мисля защото при тоя модел на леново за който ти казах изобщо нямаше опция disable enable, мислих да флашвам биоса и некви такива неща, добре че него направих излишно главоболие за около 2-3 дена.

от niksy (122 точки)