Joomla или нещо друго за прост информационен сайт


1
Здравейте,
Искам да си направя прост информационен сайт с реклмна цел. Знам, че най-лесният начин е да се вземе някаква готова тема и да се попромени малко - фонтове, цветове и т.н. Бих искал да има и блог, което предполагам, че със знанията си до момента от HTML и малкото CSS няма да мога да направя, а и би отнело страшно много време.
Предишния ми сайт www.yoyobulgaria.com е правен с Joomla. Има онлайн магазин, форуми, регистрации и т.н. и като цяло си е сложен. За по прост сайт Joomla добре ли е или ще ми препоръчате нещо друго? Някой знае ли добри сайтове за готови теми? Какъв блог ще ми препоръчате?
Благодаря предварително :)
PS: Има ли информация за хостинг от Телерик или няма да има тази година?Отговори2

Здрасти,

Щом ще правиш блог, според мен по-добрият избор е WordPress. Дори не се налага сам да си пишеш блог. Просто си намираш такъв темплейт, препоръчително е да е от сайта на wordpress, за да си сигурен, че нямаш вирус или пропуск в сигурността на системата.

Ако искаш да е на Joomla, сигурно и там има темплейти или плъгини за блог, не съм се занимавал толкова с нея, но със сигурност някой е направил такова нещо, просто трябва да го изнамериш.

Според мен за по-прост сайт Wordpress е по-лесен за администриране и като цяло за създаване :)


от Hristo.B (3885 точки)


2

Здравей, колега, относно въпросите ти, коя CMS да ползваш, първо реши за какво точно ще го използваш. Щом вече си избрал (предполагам блог), според мен по-добрият вариант ще е WordpressToй е създаден главно за тази цел като блог или информационен сайт. А що се отнася до теми, в сайта на CMS-ите има достатъчно голям избор:

Wordpress -> themes, more themes

Joomla    -> themes, more themes


от stakata (684 точки)


1

Благодаря ви за информацията... Ще има блог, но няма да е само блог. Ще има няколко снимки, няколко продукта, информация, клипове и такива неща.

Досега гледах сайтове за templates и видях, че почти навсякъде има за Joomla и Wordpress (което го видях за първи път сега).

Подобен сайт като този който искам (не темата а просто като тип информационен сайт) е този http://www.yoyofactory.com/ .

Мерси и за линковете :) Ще разгледам. Дизайнерът ми ми даде този сайт, та нека и аз да го споделя:  www.themeforest.net


от FractaL (309 точки)


3
Ако сте абсолютно начинаещи като мен, този пич ще ви хареса :)
http://www.tyler-moore.com/pages/free-web-development-course/
Изгледах първия клип, който обяснява от абсолютната нула как да си направите бързо и лесно сайт с WordPress.

от FractaL (309 точки)


2
И аз уверено ще се присъединя към останалите и ще ти препоръчам най-вече WordPress. Аз лично нямам голям опит с подобни готови платформи, разцъквала съм няколко преди време, но все пак работя в хостинг фирма и мога спокойно да кажа, че WordPress си е фаворит и е една от най-използваните, може би дори най-използваната CMS платформа. Joomla или Drupal са също много популярни, така че инсталирайки отделно едно модулче и те могат да свършат работа. Хубавото е, че всички те са безплатни, а понеже са толкова широко използвани, можеш да намериш наистина голям набор екстеншъни и темплейти за да си customize-неш блога :) Туториали също има бол.
П.С. относно хостинга, за който също се интересуваш, и аз мога да предложа, но имай предвид, че нашия е само платен

от just_ross (0 точки)


0
Благодаря за информацията :) Вече гледам клипове и се уча малко по малко. За хостинга ще изчакам да видя от телерик какво ще кажат. В коя фирма работиш?

от FractaL (309 точки)

0
Моля :) Извинявай за забавянето с отговора, тръгнах първоначално с по-подробен отговор, но имайки предвид последния ти пост, ми се струва че търсиш местна безплатна услуга за някакъв период от време, което е малко по-различно от ранга на нашите услуги, тъй като ние не сме местна фирма и не оперираме мн мн в БГ. Затова не искам да пълня форума с инфо, което да се окаже различно от търсенето ти и което не е свързано с темите тук, пък навсичкото отгоре засяга дейността на друга компания. Може да преувеличавам, но да не си навлека нещо недоволството на админите :D

от just_ross (0 точки)


2

Аз за различка от останалите бих ти  препоръчал Drupal за информационен сайт по няколко причини. Още с началната иснталация е направен като информационен сайт. Второ след това за да го надграждаш самия CMS е организиран така че когато ти е е необходима нова функционалност си я добавяш като всяко едно нещо в сайта е модулно може да се използва за различни неща абстракцията е изведена на много високо ниво.

И не случайно доста информационни сайтове са именно на Drupal. 

Сега за да не започне излишна полемика тук не отричам WordPress най-популярната платформа е в момента но все пак първоначалния и замисъл е за блог и така е по-подразбиране инсталацията след това ако знаеш какво правиш можеш да я докараш до съвсем различно нещо но трябва да знаеш как.

 


от petar_nikov (564 точки)


0
Ще го разгледам и това :) Благодаря

от FractaL (309 точки)