Тук ще постна нещо,с което се борих 30 минути, може да имате същия проблем


5
На втора задача от CSS Presentation исках да заредя li-dot.png и написах това в css-a :
background: url("images/li-dot.png"); Пускам го и се чупи, пускам го и пак така ..
Можете да го оправите чрез добавяне на две точки в началото,ето така:
background: url("../images/li-dot.png");
Дано да съм бил полезен :)Отговори19

Едно уточнение,

Добре е да се знае и причината поради която се получава този резултат.

В първия случай, когато  е зададен път background: url("images/li-dot.png"); означава че директорията images се намира вътре в директорията където е CSS файла.

Във втория случай, когато е зададен път background: url("../images/li-dot.png"); означава че CSS файла  и снимката li-dot.png се намират в две съседни директории и за да бъде достъпена снимката трябва да се върнем до общата(главна) директория и за двете.


от bankoff (3997 точки)


0
http://css-tricks.com/quick-reminder-about-file-paths/

от petar_nikov (564 точки)


1

На едно домашно по HTML се борих със същия проблем, файлът с изображението беше в същата папка, в която е и .html файла, но успя да го закачи само след поставяне на една точка отпред. Това с Visual Studio Express.

На друго домашно при подобна ситуация си го прихвана и без точки. Пак Visual Studio.


от kalo76 (5 точки)


0
Логично, една точка те оставя във същата директория, в която си тоест ако си написал ./името на файла и той е бил в директорията с html e било равносилно на това да изпишеш просто на името на файла, който отново е поставен в една и съща директория с .html. Няма "магии", "прихвана" и "успя да го закачи", така е трябвало да се случи.1
Аз имам подобен проблем. Става въпрос за 2-та задача с таблицата от CSS-Overview, когато стартирам проекта през Visual Studio, картинките с флаговете ми излизат и няма проблеми, но когато стартирам директно html файла ги няма. Картинките съм ги сложил в папка, намираща се при проекта. Пробвах като сложих и точки, но нямаше резултат. Ще съм благодарен ако някой помогне :)

от half.human (242 точки)


0
.td1 {background-image: url("images/de.jpg"); }

от ellapt (6303 точки)

0
аз го правих с

от half.human (242 точки)1

или по-добре:

background: url("/images/li-dot.png");

Така няма значение в коя подпатка ти е css-а. Ще го чете винаги от root директорията.


от saykor (8845 точки)


2
Здравей, Радослав!
Не разбрах в коя директория ти е .html файлът, който съдържа следния код: Germany Ако .html файлът и директорията img/ се намират в една и съща директория, (би трябвало да е директорията на проекта), тогава трябва да премахнеш наклонената черта отпред, защото тя ще де изведе до коренната директория на диска, когато стартираш директно от .html файла (а това е реалният случай). Трябва да стане така:
Germany
Забележи, без наклонена черта пред img/Germany.png

от ellapt (6303 точки)


0
Стана. Мерси много :)

от half.human (242 точки)


3
Колеги, относно конкретната задача с флагчетата, зелената точка в предишната задача и всякакви други такива имам предложение. За да не товарим сайта на академията с качване на картинки, нека подаваме домашни само с код като използваме външни изображения за нуждите на домашните. За търсене на изображения използвайте гугъл..
Пример с флаговете:от lubzey (161 точки)