Какви технологии да ползвам?


2
Здравейте. Искам да направя програмка, която най-просто казано да представлява скица на автобус, която да може да се достъпва от няколко места и промените направени от едното място, веднага да се отразяват на другото. Въпросът ми е - за целта какви технологии и ресурси са ми нужни, за да осъществя задачата?
Отговори3
Прекалено общо задаваш въпорса. Примерно можеш да ползваш това:
http://awwapp.com/draw.html

от JulianG (5316 точки)


0
Ами на мен общо взето не ми е ясно как може да стане това прехвърляне на информацията и синхронизирането в различните места, иначе другото ще го оправим.

от stambeto09 (425 точки)

0
Каква е връзката на програма за рисуване със зададения въпрос?

от saykor (8845 точки)


1

Прекалено общо задаваш въпорса.

Дали ще е десктоп, мобилно или уеб приложение все ще ти трябва някой сървър онлайн към който да се свързват програмите и да вземат от него данните. Най-лесно можеш да синхронизираш със SignalR. При промяна в базата данни той ще разпрати сигнал до всичките свързани в момента програми да си вземат новата информация.


от saykor (8845 точки)


0
А и какви промени ще се отразяват - сигурно за заети места? Тогава трябва да са бутони и всичко става на хтмл и цсс. Малко като въпроса на един колега на изпит по математика - от коя част на математиката е третата задача (беше от "Комплексни функции" ::::::::::::::))))))))))))) ). Тогава ме изгониха от изпита за подсказване, но се забавлявам и до днес :) Едит:@Станимир Якимов, още инфо по въпроса не е излишна :)

от ellapt (6303 точки)

0
Ако гледаш че това е уеб приложение ще е html5 да. Но може и silverlight да е. Не е задължително да са бутони ако няма да се натискат.
Ето нещо на silverlight дето правих преди 2 месеца: http://agmtelematics.dev.saykor.com/ Ето как работи десктоп програмата им: http://www.agmtelematics.com/?page_id=9 и човека иска в уеб да я обърне.

от saykor (8845 точки)