Windows Coursework - CL01


1
Като направим capture на CL01, после клиентската машина се рестартира след sysprep.
Трябва ли да се добави отново в домейна и тогава да се пусне инструмента за оценяване?
Или веднага след sysprep-a, след capture-a да се пусне така инструмента за оценяване?Отговори0

Виж 2.4 т. 2 Copy ExamAssessmentTool to each VM !!! Как ще стартираш тула без да е инсталирана системата на клиенската машина CL01? А ако погледнеш в по-горните условия CL01 трябва да отговаря на определени изисквания. Което значи наново добавяне към домейн, IP адреси и т.н. И още нещо. Кепчъра и ъплоуда си отнема доста време. Изчакай да свърши и след това пусни тула на сървър 2. 


от OtoDtt (85 точки)


0
мисля че правилно ме посъветваш да добавя домейна отново. Но просто не беше указано в условията. Аз инстумента го копирах преди сиспреп-а и ми е достъпен дори в локалната workgroup-а.
За SRV01 е ясно, там инструмента се пуска след като приключи последната операция на CL01.
имам и още една тема за DC01. някой да има съвет защо инструмента дава грешка> http://forums.academy.telerik.com/157317/assessment-tool-dc01-error

от vtodorov (20 точки)

0
То донякъде нали това е целта. Да имаш подготвени програми. Но може и после да добавиш тула. По втория въпрос. Не съм сигурен дали някой може да ти отговори освен Боби - лектора на курса. Единственото което се сещам ако не използваш Server 2008 R2 а използваш само Server 2008 или 32 битова система.

от OtoDtt (85 точки)0
Относно CL01: Не е ли едно и също ако пуснем Exam tool-a преди sysprep-a и ако го пуснем след sysprep, capture image и OOBE инсталация и наново сетване на IP-ta i domain?

от bakalov85 (604 точки)


0
Би трябвало да е едно и също. В първия случай спестяваш малко допълнителна работа.

от OtoDtt (85 точки)


2
Правих checksum на 2-та файла, изгенерирани от CL01 машината. И двата файла са с еднакъв checksum, което означава, че output-а е един и същ.
Т.е. няма значение кога run-вате tool-а на CL01 - преди или след sysprep. Най-вероятно ще има значение за SRV01, но пък там не се сетих да проверя и да кажа със сигурност.
Послепис: задължително машината трябва да ви е в домейна - тогава сумата съвпада!

от bbozhanov (80 точки)