[Предложение] Проверка на домашни


0
Здравейте! Предложението ми е да се направи връзка между проверката на домашни и форума, така че всяко проверено домашно да носи определен брой форумни точки на проверяващия.
Тъй като не малко домашни остават непроверени (въпреки призивите, които често се правят), положените за тях усиля остават неоценени. Знам, че проверката на домашни се взима предвид в крайната оценка, но това остава някак скрито и поради това стимула да се прави не е голям. Затова мисля, че ако има "награда" още веднага, интереса към това значитлно ще се засили.Отговори3
Според мен това ще насърчи проверяването на килограм. Сваляш 20 домашни и пействаш един шаблон. Така хем си проверил домашни, хем си получил точки във форума.

от ivan.yosifov (679 точки)


0
Да, всеки се сеща за злоупотребите, които могат да се приложат. Все пак ако се направи както трябва, това може да бъде ограничено.

от Flyer (1848 точки)


5
Според мен няма смисъл да дават бонус към точките за форума, а просто трябва да увеличат точките, които дават за домашни и проверяване на домашни. Да го направят така, че ако не си проверил поне по 3 домашни да нямаш голям шанс да вземеш отличие за курса.

от Hristo.B (3885 точки)


0
А какво става, ако си достатъчно добър, за да изкараш на изпита 90% от точките, но нямаш време за домашни и проверка :) Гориш? Не е много справедливо :) Някои хора работят, гледат семейства, не е добре да се гледа само от своята камбанария :) Не гледайте на проверката на домашни само като "точки", а като възможност, която по-заетите нямат, а именно разбиране на чужд код.

от penjurov (1466 точки)


3
Според мен всичко което се прави с единствена цел - точки, има опасност да бъде направено некачествено. Проверката на домашни ти дава възможност да видиш други начини за направата на нещо, повечето от които доста по-добри от твоя. Така научаваш още нещо или поне виждаш нещо което не разбираш, това те кара да ровичкаш в нета за да го разбереш .. останалото е ясно. Това е доста по-ценно, а и точките при крайната оценка напълно достатъчни като награда.

от dzhenko (3893 точки)


0
Визирал съм главно хората, които са изпратили домашни, които никога не биват проверени. Считам все пак (или се надявам), че повечето хора, които са останали имат достатъчно съвест да правят проверките коректно, а не само с единствена цел - точки.

от Flyer (1848 точки)

0
А каква е гаранцията, че домашното е по-добро, а не по-лошо от моето и като не разбирам достатъчно дадена тема рискувам да копирам лоши заедно е добрите практики.

от anilak (1134 точки)1
@Flyer - какво имаш предвид под това, че проверката на домашни остава скрита и поради това стимула тя да се прави не е голям? Според мен след като си получи резултата за целия курс, човек може да определи каква приблизителна оценка е получил за писане и оценяване на домашни.

от gradev (1661 точки)


0
Това е моето виждане, като сравнявам активността във форума и тази при проверка на домашни.

от Flyer (1848 точки)

0
колегата е прав донякъде, защото всички са много активни във форума, а аз например имам само 1 коментар на домашните ми а бих искала да разбера дали съм се справила добре ... :/

от sw33theart (60 точки)


0
Домашните носят "+" към оценката на изпита, само ако тя не е максимална.
Ако имаш (или смяташ да имаш) 190/200 или 480/500 точки на изпита, ще ти е все тая дали ще получиш 20 или 50 точки (+10%) от домашни. А и ... как да го кажа... ще си над средното ниво на другите, така че едва ли ще научиш нещо ново при проверката на чужди домашни, а твоята оценка на домашните на хора които са доста назад по знания едва ли ще е много висока. Затова не е много целесъобразно да се "натискат" отличниците да проверяват домашни. А за хората "средна ръка" това ще е полезно - отличниците може и да са "освободени" от проверка, но не и от предаване на домашни, така че техните "произведения" все пак ще достигат до масите.
А това, че човек който знае че не е в топ 10% и въпреки това не желае да проверява... ами на изпита няма да е в топ 10%, а в топ 20%. После ще си бие главата у стената ако не му стигнат 1-2 точки за да пише "Взет с отличие" под оценката за изпита. Това си е негово осъзнато и взето доброволно решение.

от JulianG (5316 точки)


0
Точки се дават за проверени домашни като част от крайната оценка и според мен няма защо това да се обвързва с форума. Като цяло за всеки е изгодно да проверява домашни защото така минава още веднъж през задачите които и той е решил и се упражнява и забелязва нови неща. Тъй че това дали някой ти е проверил домашното въобще не трябва да те интересува.

от Natly11 (15 точки)