Нещата се Чупят!


0
Здравейте, искам да попитам нормално ли е страничките които си правя да ми се чупят като ги ресайзвам, обикновено нещо ми излиза където не трябва или на точно определена част от страницата ми се скролва.Проверих го, не е от позишъна.Освен Респонсив съветите които получих, има ли нещо друго което съм пропуснал по време на CSS лекциите.

в HTML/CSS от Цветан Димитров (0 точки)


Отговори2
Колега, прати някъкво нясто на което може да се тества или качи проблемният код, така отговорите ще са наизуст.

от kizisoft (803 точки)


2

То така зададен въпроса, реално няма нужда и да се гледа кода, щом всичко му се чупи и размества, значи не си е изградил сайта според респонсив техниките... Отговорът на въпросът ти е - сайтът ти трябва да е респонсив, точно каквито съвети си и получил. Няма друго. Но не и малко - не е лесно да се прави един сайт респонсив, иска се повече знания от това просто да оцветиш някой див и да му сложиш бордър... В този курс по CSS не се акцентира на респосив дизайна, тъй като не му е това идеята...

В този курс съм виждал лекция "Responsive Design"...  може да я прегледаш и да провериш дали ще ти свърши работа...


от Matrix (2857 точки)


3
Имам доста добра идея за какво говориш. Няколко причини заради които може да се чупят:
1) Използваш много фиксирани размери за контейнери, за шрифтове и т.н.
2)Използваш абсолютни позиции на места, където това обърква дизайна. Абсолютно позициониран елемент не участва в общата подредба на елементите и при ресайз може да изхрвърчи навсякъде.
3)Флоатнатите елементи също имат интересно поведение при ресайз, което трябва да се предвиди.
Както каза колегата- responsive дизайн се прави трудно. Но има едно лесно заобикаляне на проблема- ръгаш всичко в един wrapper с ширина колкото монитора и нищо няма да се размества. Когато ресайзваш нещата за които няма място просто ще се скриват.
П.С. Ако дадеш кратък пример с проблема ще бъдем по-точни

от ivan.mihov1 (4988 точки)


1
Нормално е да се чупят помалко. Ако се омазва брутално значи не си го направил правилно.