Помощ със Css


1

Здравейте, ползвам готова тема за моя сайт, но искам да я променя малко. Много съм бос в HTML и CSS и моля за малко помощ. Променям го директо от Stylesheet.css в Wordpress?!

http://nastybeats.comискам горе хедъра с менюто, и другите бели полета да са прозрачни, съответно текста в хедъра да го направя бял и да запазва ефекта си с hoover-a, както и кутиите по средата с лизинг правата да е бял примерно. Изследвам елемента и като го проемня вдясно става, но в CSS-а не го намирам къде е. Ето това ми е CSS файлаhttp://dox.bg/files/dw?a=aafd09244f ако може някой да го погледне и да ми каже къде да ги търся тези неща. Променях background във файла, но явно не правилния.

 
Отговори0

Здравей, линкът към страницата не се отваря. 

"Oops! Google Chrome could not find nastybeas.com"


от varbanoff (2325 точки)


0
Е сега вече се отваря:)

от DragomirD (88 точки)


0

Здравей,
изпуснал си 't' в линка. Премахни от .page_text_container зададения цвят на фона background-color: #FFFFFF; За да направиш бял цвета на текста в параграфа промени

p {
    color: #444444;
    line-height: 1.5;
    margin-bottom: 1.5em;
}
Промени в този код color: #fff;
Ако правилно съм разбрал премахни от .header-wrap следния ред: background-color: #ffffff;

 
0
Премахвам го...transparent важи ли като опция...това съм написал, нищо не се променя. В header-wrap background-color: #transparent; е това! Или не виждам нещо...или кеша ми се бъзика на мозилата!

от DragomirD (88 точки)


0

Здравей,

Според мен за до промениш цвета на шрифта в Хедъра да стане бял, би трябвало в следния код:

.main-navigation a {
font-family: 'Roboto';
padding: 0 25px;
display: block;
text-decoration: none;
color: #444444;
}
 
да зададеш цвят на шрифта color: #ffffff;

от bankoff (3997 точки)


0
Променям го и това не се променя...дали ми прави мизерии нещо. Пробвах и с Хром, чистя кеша и си седи сиво?! Аз имах странен проблем преди, не се опресняваше веднага сайта...не знам от какво така. След време промените се отразяваха. Много странно.

от DragomirD (88 точки)

0
Опитай след промяната да тестваш страницата на друг браузър, който не ползваш, например IE или Opera. Aко въпреки това страницата ти се визуализира по същия начин е най добре да качиш и HTML файла, както и снимките които ползавш за фон. Така определено ще ни е доста по-лесно да ти помогнем

от bankoff (3997 точки)0

За да ти е прозрачен header-a :

.header-wrap {
    background-color: #FFFFFF;
    border-bottom: 1px solid #E1E4E6;
    margin: 0 auto;
    opacity: 0.9;
    position: fixed;
    top: 0;
    width: 100%;
    z-index: 999999;
}
и на opacity му даваш по-ниска стойност - примено - 0.65
 
За текста променяш в
.main-navigation a {
    color: #444444;  -но ако го направиш бял, буквите няма да се виждат, защото и фонът им е бял
    display: block;
    font-family: 'Roboto';
    padding: 0 25px;
    text-decoration: none;
}
 

 


от Petya_Naumova (119 точки)


0
Вие като го отворите тоя сайт проклет, променило ли се е нещо? При мен не. Променям опаситито на 0.65 и нищо не се случва?! Main navigation му давам цвят червен и нищо! А фонът искам да е прозрачен навсякъде където е бял! Дали тая тема позволява да се променя се чудя или аз съм ненормален :D Както и да е...зарежете, мерси за помощта.

от DragomirD (88 точки)

0
Ами аз го променям локално, през FireBug и се променя :) CSS-ът ти се намира тук, на 71-ви ред за .header-wrap : http://nastybeats.com/wp-content/cache/minify/000000/hc1RDsIwDAPQCxHKjuRlUamUNlOTCnZ7qiEhfhC_1rO9pGyWVUjR8kAWio7mirCe2D15HCqX5R8LM13RJ2TswXd8lW-pYysI-YzV4YXJZ1lSdTpjT1WmEpUqLXbFIf1aS_vNnfaxauEpwKPjSW5coHQO0aNsWeL9-QI.css
A другите контейнери с бял цвят са ти примерно #featured_pages .page_text_container , .page-header, .widget - даваш им 'backround-color: някакъв друг цвят'; Ти откъде го променяш CSS-a?

от Petya_Naumova (119 точки)0
Ето сега го отварям сайта и се е променило вече. Въпроса е защо ми прави такива мизерии и не се обновява веднага сървъра, което много ме обърква! Както и да е, ще го мъча натам нещо да го оправям.

от DragomirD (88 точки)