Стъпки в програмирането


4
Здравейте, значи съвсем от скоро се занимавам с програмиране и за момента съм се запознал само със синтаксиса на python, въпроса ми е след това някой framework ли трябва да науча или ?

в Web Development от ks0lo (0 точки)


Отговори2

Разгледай учебната програма на Софтуерната Академия от тук -> http://academy.telerik.com/academy/curriculum, след което разгледай всеки курс от програмата в секция "Архив" от тук -> http://telerikacademy.com/.
Според Академията, това е пътят към програмирането.


от miroslav.tsakov (1476 точки)


3
След това намираш много подробно обучение за някой език(който и да е) за да научиш основните неща за програмирането като масиви, хеш-таблици, ООП, дървета и т.н. Дали езикът ще е C++, C#, Java, JavaScript(ако намериш такова обучение за него) няма значение. След като минеш такова обучение ще можеш да учиш който си решиш език и framework.
Аз пробвах първо по другия начин, но стана манжда с грозде.

от ivan.mihov1 (4988 точки)


6
Здравей,
много зависи с какво ти се занимава най-много и ти е най-интерсно - уеб, декстоп приложения, мобилни приложения, или друго.
За жалост, ако до момента не си се занимавал с програмиране, най-вероятно нямаш идея с кое ще ти се занимава най-много :S Затова може да хванеш нещо, което ти е интересно. Може да е Android, уеб, или пък да програмираш телевизора си и т.н. :) Когато нещо ти е интерсно много по-лесно и бързо се напредва.
Каза, че си цъкал Python, еми Django (https://www.djangoproject.com/) е доста популярен Python framework за уеб и може да разцъкаш него. Ако не, както е казал колегата Miroslav Tsakov, в Софтуерната академия на Телерик сме заложили на .NET и JavaScript и може да разгледаш и нашите обичения и видео уроци :)
Поздрави,
Дончо Минков

от DonchoMinkov (12706 точки)


0
Да насочил съм се към Django, мисълта ми беше дали трябва да уча нещо като по-задълбочено програмиране за python или документацията която е в официалния сайт са достатъчни за да мина към framework-a

от ks0lo (0 точки)

0
честно казано и аз не съм задълбавал в python, така че може би не съм правилния човек да ти отговори.
Според мен започни да цъкаш Django, и ако имаш затруднения ги търсиш on-demand :)

от DonchoMinkov (12706 точки)