Точна информация за бонус точките от присъствията


5
Вчера, Niki™(trainermark) започвайки представянето на JS курса обясни как се начисляват бонус точките от присъствията. Това, което разбрах е, че присъствието в друга група от тази, в която сме се записали е 75% от точките, които ще ни даде присъствието в "нашата" си група. Закъснение до 20-тата минута се "опрощава", а след 20-тата се отчита за 50% до 2-рия час, след който не се получават бонус точки. Ако се случи точките от присъствията да не са цяло число, тези на които десетиците им са 5 или повече се закръгляват в полза на студента, а останалите (4 или по-малко) се закръгляват надолу. Присъствията са в проценти, защото едно присъствие за курс с 5 лекции и общ бонус от 10% би давал по 2 точки, докато при по-дългите курсове точките за присъствие ще са по-малко. Иначе относно закъсненията , трейнърите по традиция започват с 10 минути по-късно от официалния час на лекцията с изключение на Ивайло™, който започва в :00 и след 5-тата минута се случва да подметне по някоя и друга забележка на закъсняващите... :D Моля, поправете ме, ако греша някъде!
Поздрави!Отговори2

Не грешиш, и аз това помня като информация.

Бих направил един извод, тъй като имаше доста въпроси по тази тема:

Ако нямате възможност да присъствате на лекциите на групата, в която сте се записали, при 2 присъствия с друга група не губите нищо (2 * 0,75 = 1,5, което се закръглява на 2). На следващата размяна ще изгубите едно присъствие, но това ще ви даде право на още една "бонус" размяна (4 * 0,75 = 3) и т.н.


от LSvilenov (1750 точки)


-1
Навлизаме в тънките сметки - нещо, което отбягвах, но тези сметки са за случая, в който бонуса е 10% и курса е от 10 пръсъствия, т.е. 1 присъствие дава 1 точка; във всички други случаи е по-различно като, например, един курс от 5 присъствия на 2-рите 75% ще изгубим една точка, която в случая ще е половин присъствие. Нещо такова. :D Пропуснах да отбележа, даже да помоля, присъстващите на лекциите, които кашлят, ако може, просто да си отчитат присъствието и да си гледат лекциите от вкъщи. Вчера забелязах, че трима в трите ъгъла на залата кашляха, а към края на лекцията един колега, седящ точно до кашлящ, започна да киха. Нищо лично, на всеки се случва, но ако не се изолират болните, докато не оздравеят всички, ще си подаваме кашлиците до септември.

от miroslav.tsakov (1476 точки)