Екип на „Телерик“ АД отново на първо място в NASA Space Apps Challenge за България


11

Чета си Telerik Academy Newsletter и попадам на тази новина! В първия момент очаквах приложението на Ники™ и Ивайло™, с което искаха да опитомят космоса от към мобилност, но не - друг екип с друг проект. Пускам клипчето и гледам Павел Колев.
Прилагам цялата статия от "вестника":
"Радваме се да споделим, че за втора поредна година екип на „Телерик“ АД спечели първо място в глобалното състезание на НАСА „Space Apps Challenge” в България и ще участва на световния финал. По време на хакатона екипът разработи мобилно приложение за измерване на вредното влияние на най-ниския слой от атмосферата върху растенията около нас. На глобалния финал се класираха още пет български отбора. Пожелаваме успех на всички!"
Препратка към проекта:
http://goo.gl/Gx2kQh

Препратка към проекта на Николай Костов и Ивайло Кенов:
http://astroplatform.com/

Имам питане към отбора на Павел Колев:
Как ще реализирате "ахилесовата пета" на приложението или "image recognition service"?

И въпрос към отбора на Ивайло и Николай:
Одобриха ли ви приложението за финала или от НАСА ще изчакат някой космонавт да оплеска някоя мисия преди да ви оценят по достойнство и ако не, какво ви отговориха?

Успех и късмет на всички отбори!

П.П.
Къде може да се видят проектите и на останалите български отбори класирали се за финала?
Отговори7
Още една добра новина - българският проект LeafZone (в който и аз участвам) беше селектиран сред 5те най - добри в категорията, в която участва. За съжаление другите 5 отбора не се класират напред. Затова следващата година се включете и вие за да представим България още по - добре.
Сега очакваме финалното класиране следващата седмица.

https://2014.spaceappschallenge.org/awards/

от paveld3 (17458 точки)


0
Гледах ви презентацията, малко кофти беше, че не се получи връзката с проектора, та се наложи да показвате по този начин.

от dimo.petrof (2887 точки)


0
Павел вече е "абониран" за участието в това състезание. Време е от капка в морето (една от многото новини) този и следващите да бъдат отделени (акцентирани). Все пак си е вече тенденция (особенно ако отново спечелят и тази година :)))

от redOne (0 точки)


3
Миналата година 2 екипа бяха допуснати до глобалните финали. Тази година, благодарение на включването на 2 локации - София и Бургас, отборите са 6. Може да видите кои са класираните тук - https://2014.spaceappschallenge.org/awards/#globalnom . Потърсете за София и Бургас.
Тази година и правилата са малко по - различни и всеки отбор участва само в категорията, която е класиран на локално ниво. Т.е. тези които са класирани за people's choise от България, само те могат да участват в people's choise на глобалните финали (за съжаление тази година български отбор не мина отсяването което правят от НАСА за 25 отбора за които може да се гласува от people's choise (припомням че именно тази награда взе българския отбор на глобалните финали миналата година)).
Сега надеждите остават в останалите категории, като се очаква в средата на март НАСА да обевят победителите.

@miroslav - наистина е доста голяма ахилесова пета и по скоро заради качеството на "добрите" технологии за image processing. Кошмарно е да се работи с тях, но въпреки това мисля че се справихме добре, единственото което ни трябва е добър фотограф, който да ни помогне да си разширим базата с растения, които разпознаваме :)

от paveld3 (17458 точки)


0
"наистина е доста голяма ахилесова пета и по скоро заради качеството на "добрите" технологии за image processing"
Смисъл, това, което го има написано не ви вършеше работа ли?


0
не то за вършенето на работа върши, но документация почти никаква, повечето функции са с нелогични имена, приемащи по 15 параметара, половината от които някакви сигми, за които не е документирано какво точно правят и т.н. ... прост пример ако искаш върху една снимка да сложиш друга снимка функцията не е addImage или mergeImage, или нещо такова... а е addWeight... :) но специално това е най - малкия проблем :) липсват и доста неща които би трябвало да ги има... или параметрите просто не правят това кеото очакваш... абе готино е ... връща те все едно 15 години назад... проба грешка... и като добавим че comunitito не е мн голямо...

от paveld3 (17458 точки)