Въпрос относно E\R диаграми?


1
Здравейте, колеги!
Стана ми интересно, щом е препоръчително да притежаваш портфолио с дизайни на лейаут, сайтове, приложения и разни програми които си правил(което уж се счита за опит).Необходимо ли е да имаш и графа SQL проекти, в която да изложиш няколко по - големички проекта по които си работил(онлайн магазин, куриерска служба и тн...) и техните диаграми и да обесняваш всичко защо и как си го правил?
Благодаря за адекватните отговори предварително! Поздрави! Цветан Димитров;

в Databases от Цветан Димитров (0 точки)


Отговори0
Привет,
Портфолиото, което обикновенно прикачаш е начин да демонстрираш нивото на сложност и практическата насоченост на това, с което си се занимавал. В повечето случай не е необходимо да задълбаваш в детайли и подробности - така и така хората, които разглеждат твоята кандидатура няма да имат време да задълбочат (поне не и да първо четене). Добра практика би било да избройш основните технологии, които си използвал. В конкоретния пример за бази данни кой енджин се използва - MySQL, Oracle, MongoDB...и тн.
В последствие, когато се явиш на интервю можеш да обясниш малко повече детайли, ако те попитат, но все пак имай предвид, че е хубаво да се покаже, че пазиш конфиденциялната информация в тайна.

Дано това ти помогне и успех!

от Ivaylo1987 (557 точки)


0
Не съм запознат с други бази освен ms sql server, но знам, че и те вече използват някаква ORM система за връзка с базата. Тъй че, не се задълбавай чак за диаграми, освен ако не кандидатстваш за dataBase developer позиция.
Който ще гледа твоя код, ще види или Entity Framework файловете и моделите, или Linq to Sql Classes. В по - големите случай, това си е почти цялата база.:)
Но познанията по различни бази, ОРМ системи и начини на писане на бази(Code First например), задължително ги изброи.

от wooden_jesus (2128 точки)