Безплатен хостинг - пролет 2014


6

Здравейте,

Преди малко активирах тазгодишния безплатен хостинг, предоставен от Академията (спрях се на SuperHosting). Понеже не успях да открия параметрите, които имаме на разположение, се свързах със support-а и информативно можем да се възползваме от:

Дисково пространство: 1 536 MB
Месечен трафик: 15 360 MB
Имейл акаунти: 10
Под-домейни: 5
Паркирани домейни: 1
Addon домейни: 1
FTP акаунти: 5
SQL бази: 5
Брой писма на час: до 20
Inodes: до 30 000 бр.
Процесорно време: 30 минути/денонощие

Предполагам параметрите при ICN и host.bg ще са сходни.

Аз лично избрах SuperHosting, защото използвам ICN за няколко официални сайта, и исках да тествам "конкуренцията" откъм up-time време. Ако някой е в сходна ситуация (а и не само), препоръчвам да погледнете Pingdom - с безплатна регистрация за 1 сайт, Pingdom автоматично следи на интервали от 1мин (или повече) дали същият този сайт е 'down', с мигновено известие на имейл + известие при възстановяване и месечен репорт за процентното време онлайн. 
Отговори0
Мерси за информацията колега. Домейна не е задължително да се вземе от тях нали? Аз съм си харесал един .com домейн, който примерно мога да взема от GoDaddy.

от neutrino (3376 точки)


0
Не е задължително. В имейла от SuperHosting пише следното "След активирането на акаунта, ако разполагате с домейн, той може да бъде добавен като Add-On домейн."

от kalbo_17 (2709 точки)

0
Да, не е задължително. От контролния панел на хостинга се добавя като Add-on domain наистина, а от контролния панел на домейна се задава с DNS (т.е. да 'сочи') сървъра на хостинга:
Primary Name Server....: ns1.cloudvps.bg Secondary Name Server..: ns2.cloudvps.bg
В същото време, към безплатния хостинг върви и 50% намаление за домейн (от ICN), т.е. 9.90лв за .com Мога ли да попитам защо си се спрял на GoDaddy, или беше за примера само?

от stoberov (3451 точки)1
Ще използвам тази тема, за да попитам. При даденият линк за регистрация, ми дава опция само за субдомейн, но аз искам да си купя мой домейн, който да използвам. Въпросът ми е как мога да си избера, че за този хостинг искам да ползвам собствен домейн, а не субдомейна, който ни е даден ?

от Hristo.B (3885 точки)


0
С безплатния хостинг получаваме и безплатен субдомейн, но той може да се разглежда по-скоро като бонус, тъй като не те ограничава до това после да си закупиш "хубаво" домейн име. След регистрацията с някоя хостинг компания, от контролния панел може да се нагласят Addon домейни, които реално съществуват независимо от хостинга, но в същото време насочват посетителите към конкретна част от него.
Пример, както един хард-диск има да кажем 500ГБ, а на него имаш C drive, D drive, F drive, така и хостингът идва с премного пространство, което в повечето случаи логически разделяме на папки-сайтове, и за всяка папка-сайт алокираме различен домейн. Надявам се няма да те подведа, така като гледам, този учебен акаунт ни ограничава до само 1 'хубав' addon domain, докато платените акаунти обикновено предлагат от 10 нагоре.
Важно е да се отбележи, че хостингът към една компания не ограничава човек до това да купува домейни непременно от нея - напротив, може от всяка друга компания. Ако се купи от различна компания, има единствено няколко клика в повече в контролния панел на домейна, където трябва да се въведе сървърния адрес на оригиналния хостинг.

от stoberov (3451 точки)

0
благодаря за подробната информация :)

от Hristo.B (3885 точки)


0
Здравейте,
Искам да попитам дали всеки обучаващ се в Академията може да се възползва от безплатен домейн и хостинг или само обучаващи се в точно определени курсове.
Мерси за информацията!

от V_Ivanov (32 точки)


0
Трябва да си част от Софтуерната Академия и предполагам, че трябва да имаш взети изпити от този сезон, за да получиш безплатен хостинг, но вече ги разпратиха така, че предполагам, че е прекалено късно вече.

от Hristo.B (3885 точки)

0
Ако все пак покриваш изискванията пиши на Академията и виж какво ще ти отговорят.

от NP.Kumanov (134 точки)