Опция към портфолиото


2

Здравейте, колеги.Разглеждах портфолиа на художници, уеб дизайнери, модни дизайнери и тн., тъй като реших и аз да си спретна едно, семпло и за начало празно, но с времето да го пълня и усъвършенствам. Натъкнах се на доста интересни, ето някой от тях :

http://www.guillaumejuvenet.com/

http://www.twodesigners.be/ .

Харесах си тази опция на вторият(two designers) Recent Work, където се появяват скорошните проекти, които сами се ъпдейтват възоснова на проектите които са добавени в портфолиото, последните 3 се показват на началната страница.Не съм наясно как се прави точно, но много ми се иска да разбера и тъй като не видях нищо за това в пространството,ще съм ви много благодарен ако помогнете със предложения.Надявам се, че и на вас ви е допаднало.

Благодаря предварително.

Поздрави!

Ц. Димитров


в HTML/CSS от Цветан Димитров (0 точки)


Отговори3
Здравей, колега. Само със HTML и CSS няма да стане. За подобни манипулации над съдържанието със сигурност ти трябва сървърна логика и бази данни, за да можеш на база на всички проекти, които да вземеш само последните три и да ги покажеш по някакъв начин. За щастие не е нужно да разбираш от сървърни технологии и бази данни. За целта можеш да си намериш или направиш подходяща тема на WordPress и да потърсиш в google как се правят подобни неща. В WordPress имаш готови функции, които много лесно и интуитивно можеш да използваш, от сорта на Recent posts...
Поздрави и успех, Веско.1
На мен първото много ми хареса.
Още с отварянето се вижда, че човека залага много на JavaScript и на библиотеката Canvas, или друга подобна

от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
И на мен първото много ми хареса. Супер идея. Доколото видях набързо ползва SVG и го е разбил на отделни елементи. Canvas-a иначе за всеки кадър трябва да го прерисува/презарежда, а с svg-то може да си го движи самия елемент.

от stanev.plamen (1143 точки)

0
определено 1-вото и най-важно е да знаеш какво точно искаш да получиш като краен резултат, защото имаш хиляди варианти и опции. Второто ми прилича на заглавна страница на DVD взето от видеотеката :D

от Цветан Димитров (0 точки)