проблем с node.js


1
Здавейте колеги,
моля за малко помощ с node.js
отивам в директорията на файла ми който се казва maxNum.js
след това стартирам с node
>node maxNum.js
резултата е ...
...
къде греша?

също за да ползвам тази функция array.map(number);
трябва ли да инсъртвам някакви библиотеки и как? интелисенса незнае какво е товаОтговори1
За второто, не не ти трябва библиотека, но трябва да го пишеш с голяма буква тоест array = array,map(Number); и нямаш проблеми, но имай в предвид, че ако в масива има нещо различно от число, няма да го 'скипне', а ще върне NaN (коети си е нормално де). За node-a нямам решение, при мен прави същото.

от H.Tsekov (769 точки)


1
Влез в обикновено cmd където и да е и оттам напиши node [пълен път до файла]\maxNum.js .Примерно >node "D:\practice\maxNum.js"

от nikivat (246 точки)


1
array.map(Number) е правилното. Ако напишеш само node, появявали се конзолата? Може ли да покажеш целия код?

от lithical (992 точки)


2
Здравей, колега.
Не трябва да пишеш само node и след това Enter, защото така влизаш в директния execute-ър на JS-a. Когатo си си в cmd-то и си в папката, в която ти е файла просто напиши node fileName.js. По този начин казваш изпълни кода в fileName.js, чрез node. Проблема ти е, че когато напишеш само node то ти изкарва на нов ред този символ: > и чака от теб да въвеждаш чист javascript, а не команди. Когато напишеш само node и Enter получаваш същото, което имаш в Chrome-a с F12.
Поздрави, Веско.0
Аз специално пробвах всичко прочетено, но единственото, което се случва е да ми остави един празен ред и след това м исе изпечатва текущата директория...

от p.penchev (204 точки)

0
Това е защото не console.log()-ваш нищо. Ако решаваш задачи за подготовка, на края където извикваш Solve() метода, пробвай да го извикаш така: console.log(Solve(test_input)). Това ще ти изпечати стойността, която return-ваш ;)